20.8 C
Cluj-Napoca

Convoi umanitar organizat de Consiliul Judetean Timis si Crucea Rosie pentru Ucraina

Published:

Trei TIR-uri incarcate cu medicamente, alte produse farmaceutice, dezinfectanti, lenjerii de pat, saltele si produse alimentare neperisabile au plecat de la Timisoara spre Harkov, in Ucraina. Consiliul Judetean Timis a alocat banii necesari din fondul de rezerva.

Este vorba de suma de 250.000 de lei, bani cu care Crucea Rosie a achizitionat toate cele necesare. Tot Crucea Rosie se ocupa si cu transportul.

Acesta este cel mai mare convoi organizat de Consiliul Judetean Timis impreuna cu reprezentantii Crucii Rosii Timis.

Cei 6 voluntari ai echipei de la Crucea Rosie filiala Timis sunt asteptati sa revina in tara peste patru zile.

Conflictul din Ucraina a unificat Europa si mai ales tarile democratice. Vedem un val de solidaritate fara precedent fata de ucraineni si intotdeauna binele se solidarizeaza impotriva raului. Tarile democratice europene, care impartasesc aceleasi valori, au raspuns prezent la strigatul de ajutor din partea Ucrainei care incearca sa paseasca pe aceeasi cale a libertatii, a democratiei, a valorilor atat de greu castigate si de noi romanii de-a lungul ultimilor zeci de ani.

Timisul este alaturi de Ucraina si de cetatenii sai. Ca in orice situatie critica, eforturile se concentreaza pe ajutorul imediat, concret care vizeaza salvarea de vieti omenesti sub toate aspectele.

Am discutat personal cu primarul Harkovului, cu reprezentantul administratiei militare a regiunii Harkov, de la ei am aflat care sunt nevoile, lista cu medicamente, cu produse de stricta necesitate de care au mare nevoie acolo si de aceea am contactat Crucea Rosie si, alaturi de colegii mei de la CJT, am pus la cale acest ajutor umanitar. In spate vedeti o treime din ajutorul pe care il vom livra Ucrainei si, mai precis, regiunii Harkov. Înca doua TIR-uri sunt in judetul Timis la incarcat, sunt pe drum pentru ca au mai avut si alte transporturi. Toate trei vor fi trimise in Ucraina. Am identificat nevoile considerate a fi cele mai stringente si prin Crucea Rosie filiala Timis, din fondul de rezerva al Consiliului Judetean am alocat suma de 250.000 lei pentru medicamente, produse de igiena si sanitare, alimente, saltele, lenjerie de pat, dar si elemente pentru sisteme fotovoltaice.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img