20.8 C
Cluj-Napoca

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Published:

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.

“Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate vineri, 27 mai 2022, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Alimentului. Între produsele pregătite de aceştia se regăsesc şi cele cu care au câştigat numeroase medalii la Saloane Internaţionale de Inventică, precum ProInvent 2021. Printre preparatele care vor fi prezentate se numără: ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic şi vanilie, “ForrestPaste” (produs alternativ la pate), ciocolată vegană cu plante medicinale, biotrufe pentru diabetici, şuncă de porc cu adaos de pudră de aronia, îngheţată vegetală îmbogăţită cu probiotice, băutură fermentată cu suc de struguri şi ghindă, iaurt cu extract de păpădie şi pulbere din coji de banane”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de USAMV.

Potrivit sursei citate, vizitatorii sunt invitaţi să guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare şi care urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

“Cele 54 de produse sunt împărţite în şapte categorii, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanţi ai optsprezece firme interesate de inventivitatea studenţilor la ediţia din acest an. Deschiderea evenimentului, organizat în colaborare cu Asociaţia Specialiştilor din Industria Alimentară din România, va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, iar până la ora 11.00 va avea loc jurizarea, urmată de prezentarea produselor către public şi mass-media (11.00 – 11.30) şi de ceremonia de premiere (11.30 – 12.00)”, se mai arată în comunicat.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img