20.8 C
Cluj-Napoca

Idei vechi, planuri noi: Alin Nica vrea să construiască un parc de distracții lângă Timișoara

Published:

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, dorește să construiască un parc de distracții tematic lângă localitatea Parța. Acesta ar urma să fie amenajat pe un teren de 70 de hectare, cu PUZ-ul deja făcut. Potrivit edilului planul este ca parcul să se adreseze atât copiilor cât și adulților și să ofere atât posibilități de distracție, cât și de tratament.

E posibil să aibă și o componentă acvatică, ne gândim și la una medicală, de tratament și de recuperare, să vedem cum putem folosi și apa geotermală, dar încă discutăm de partea de concept. Ne-am inspirat din Futuroscope de Poitiers, acel parc imens realizat aolo, dar putem să mergem și pe varianta Tivoli din Copenhaga, care îmbină activitățile acestea în aer liber cu tot ceea ce are un parc de distracții în adevaratul sens al cuvântului”, a declarant Nica.

Parul tematic se va completa cu viitorul muzeu ce va fi construit la Parta, dar si cu drumul ce va pleca din DN, pana la Petroman. Valoarea estimată este de zeci de milioane de euro. Finanțarea ar urma să fie asigurată atât din fonduri externe, cât și din resurse proprii.

Ideea construirii unui parc de distracții în apropiere de Timișoara este una veche, care a circulat și pe vremea fostelor administrații.

Autorul proiectului viitorului Futuroscop din Timișoara este Dan Bedros, consulul onorific al Franței în orașul de pe Bega. El a avut ca model un proiect similar pus în practică la Poitiers, în Franța, ce are o cifră anuală de afaceri de peste un miliard de euro. Futuroscopul timișorean ar fi o combinație între un muzeu de anticipație, educație și divertisment, care ar atrage ca un magnet în special tinerii”, au scris colegii de la Renașterea Bănățeană într-un articol din 12 august 2016.

Și pentru că Futuroscope de Poitiers este o sursă de inspirație, vă prezentăm și dumneavoastră câteva imagini de pe pagina oficială a parcului de distracții din Franța:

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img