20.8 C
Cluj-Napoca

Avertizări meteo COD GALBEN și PORTOCALIU

Published:

ANM e emis o avertizare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județele Maramureș, Bistrița și zona de munte a județelor Suceava și Neamț.

Avertizare este valabilă în intervalul: 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

A fost emis, de asemenea și un COD PORTOCALIU pentru același interval de timp, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Zone afectate sunt județele din Oltenia, conform hărții.

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img