20.8 C
Cluj-Napoca

O nouă avertizare meteo COD GALBEN și PORTOCALIU

Published:

ANM a emis o nouă avertizare meteo COD GALBEN și PORTOCALIU pentru mai multe zone din țară, fenomenele vizate fiind instabilitatea atmosferică temporar accentuată și ploile abundente.

Intervalul de valabilitate al avertizării COD GALBEN este 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10, iar zonele afectate sunt, local în nord (județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, zona de munte a județelor Suceava și Neamț)

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sud-estice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Intervalul de valabilitate al avertizării COD PORTOCALIU este 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10

Zone afectate sunt in special în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img