25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTPeste 1000 de sportivi din zeci de țări vin la Transylvania Triathlon...

Peste 1000 de sportivi din zeci de țări vin la Transylvania Triathlon Festival de la Târgu Mureș

Publicat în

spot_img
spot_img

Peste 1000 de sportivi din zeci de țări de pe toate continentele concurează, în perioada 6-12 iunie, la cele 4 Campionate Mondiale de Multisport din cadrul Transylvania Triathlon Festival 2022, cel mai important eveniment sportiv găzduit până acum de Târgu Mureș.

Cea mai numeroasă delegație este a Marii Britanii (aproape 300 de atleți), urmată de cea a Statelor Unite ale Americii (circa 150). Pe lângă sportivii celor două state și, evident, ai țării gazdă, România, sunt prezenți la start atleți din Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Croația, Danemarca, Elveția, Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, Hong Kong, Irlanda, Italia, Japonia, Luxemburg, Maroc, Mexic, Olanda, Norvegia, Noua Zeelandă, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Republica Moldova, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina, Ungaria, Uruguay, Venezuela și Turcia.

Festivitatea de deschidere a Transylvania Triathlon Festival 2022 va avea loc duminică, 5 iunie, la ora 18, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, în prezența oficialităților locale și județene, a  sportivilor, dar și a președintelui Federației Internaționale de Triatlon, María de la Soledad “Marisol” Casado Estupiñán, membru al Comitetului Olimpic Internațional. Pe lângă deschiderea propriu-zisă, festivitatea va conține și momente artistice interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist “Mureșul” și de Cavalerii Ordinului Lup din Cetatea Medievală.

Primul din cele 4 Campionate Mondiale, cel de Cros Duatlon, se va desfășura luni, 6 iunie 2022, la  Platoul Cornești. Starturile sunt programate astfel: ora 8 – juniori; 8:10 – junioare; 8:15 – para; 11:30 – Elite/U23 masculin ; 11:35 – Elite/U23 feminin; de la 14:30 – amatori, pe categorii de vârstă. Festivitățile de premiere au loc tot la Platoul Cornești, imediat după cursă.

Transylvania Triathlon Festival 2022 este organizat de Federația Română de Triatlon, Asociația Sportivă Master Ski & Bike și SportLife România, sub egida Federației Internaționale de Triatlon și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Mureș și Municipiului Târgu Mureș.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

Pugilistul de la CS Unirea Alba Iulia, Fățan Luca Petru, în lotul României, pentru Campionatul European de Box Cadeți

Fățan Luca Petru, pugilist legitimat la CS Unirea Alba Iulia și pregătit de către Andrei Dărămuș, face parte din lotul României care a făcut deplasarea în Turcia, la Erzurum, pentru a boxa la Campionatele Europene de Cadeți.

Dan Petrescu: Inspiraţia şi norocul vor decide calificarea

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat într-o conferinţă de presă, că inspiraţia şi norocul vor decide calificarea în partida cu Şahtior Soligorsk din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League.