25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORElevii unui liceu din Oradea au navigat pe Criș în bărci improvizate

Elevii unui liceu din Oradea au navigat pe Criș în bărci improvizate

Publicat în

spot_img
spot_img

Pentru al optulea an la rând, elevii de-a X-a de la Liceul German Friedrich Schiller din Oradea au făcut, marți, la final de an școlar, o demonstrație eco-distractivă.

Ei au navigat pe Crișul Repede, din centrul orașului până în zona Sovata, pe două ambarcațiuni pe care tot ei le-au făcut, din PET-uri. Elevii au avut 50 de saci cu PET-uri, 40 legați unii de alții, iar restul folosiți pe post de „scaune” pe ambarcațiune. În total, au folosit aproape o mie de flacoane.

Prin această acțiune, liceenii vor să atragă atenția asupra necesității colectării separate a deșeurilor, ca unica modalitate prin care plasticele pot fi refolosite. De altfel, flacoanele au fost strânse de toți elevii din școală. „Vrem să dăm o importanță mai mare colectării selective, să promovăm școala și voluntariatul”, a explicat profesorul Ciprian Sîrca, dirigintele elevilor și inițiatorul acestei inedite acțiuni.

Înainte de a porni în aventură, elevii au mărturisit că nu se tem pentru situația în care ar cădea în apă. Ei au purtat veste de salvare și, oricum, apa Crișului Repede nu are o adâncime prea mare.

În schimb, când au ajuns la destinație, elevii și dirigintele lor au sărit intenționat în apă, ca o bună formă de răcorire, după o cursă solicitantă.

„Luăm parte la această activitate deoarece vrem să încurajăm reciclarea și să ne distrăm”, a spus Ariana, unul dintre elevii care au navigat pe Criș.

Totodată, la finalul cursei, PET-urile au fost preluate de reprezentanții firmei Eco Bihor, care administrează stația de sortare a deșeurilor reciclabile. Aventura liceenilor a fost supravegheată și de Salvamont-Salvaspeo Bihor, iar alți sponsori și parteneri pentru această activitate au mai fost Gheorghe Zarău și Dragoș Vodă, de la Forumul German.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)