fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORElevii unui liceu din Oradea au navigat pe Criș în bărci improvizate

Elevii unui liceu din Oradea au navigat pe Criș în bărci improvizate

Publicat în

spot_img
spot_img

Pentru al optulea an la rând, elevii de-a X-a de la Liceul German Friedrich Schiller din Oradea au făcut, marți, la final de an școlar, o demonstrație eco-distractivă.

Ei au navigat pe Crișul Repede, din centrul orașului până în zona Sovata, pe două ambarcațiuni pe care tot ei le-au făcut, din PET-uri. Elevii au avut 50 de saci cu PET-uri, 40 legați unii de alții, iar restul folosiți pe post de „scaune” pe ambarcațiune. În total, au folosit aproape o mie de flacoane.

Prin această acțiune, liceenii vor să atragă atenția asupra necesității colectării separate a deșeurilor, ca unica modalitate prin care plasticele pot fi refolosite. De altfel, flacoanele au fost strânse de toți elevii din școală. „Vrem să dăm o importanță mai mare colectării selective, să promovăm școala și voluntariatul”, a explicat profesorul Ciprian Sîrca, dirigintele elevilor și inițiatorul acestei inedite acțiuni.

Înainte de a porni în aventură, elevii au mărturisit că nu se tem pentru situația în care ar cădea în apă. Ei au purtat veste de salvare și, oricum, apa Crișului Repede nu are o adâncime prea mare.

În schimb, când au ajuns la destinație, elevii și dirigintele lor au sărit intenționat în apă, ca o bună formă de răcorire, după o cursă solicitantă.

„Luăm parte la această activitate deoarece vrem să încurajăm reciclarea și să ne distrăm”, a spus Ariana, unul dintre elevii care au navigat pe Criș.

Totodată, la finalul cursei, PET-urile au fost preluate de reprezentanții firmei Eco Bihor, care administrează stația de sortare a deșeurilor reciclabile. Aventura liceenilor a fost supravegheată și de Salvamont-Salvaspeo Bihor, iar alți sponsori și parteneri pentru această activitate au mai fost Gheorghe Zarău și Dragoș Vodă, de la Forumul German.

Andrei Buda

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.