fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHOROradea va avea primul terminal cargo aerian din România

Oradea va avea primul terminal cargo aerian din România

Publicat în

spot_img
spot_img

Desfășurat pe un teren cu o suprafață de 14,4 hectare, proiectul industrial CTPark Oradea Cargo Terminal va avea o suprafață totală de peste 60.000 mp. Acesta va cuprinde trei clădiri independente și infrastructură aeroportuară în suprafață de 22.100 mp, care include calea de rulare, platforma de acces, rulare și parcare a aeronavelor.

Lansarea proiectului a fost marcată printr-o conferință de presă la Aeroportul Oradea, susținută de Ilie Bolojan, Președintele Consiliului Județean Bihor, Alina Silaghi, Directorul General al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea, Răzvan Horga, Directorul Aeroportului Oradea Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania, și Valentin Roșu, Construction Director CTP Romania.

CTPark Oradea Cargo Terminal este primul proiect industrial cu un terminal cargo aerian din România.

La momentul de față suntem în situația în care avem deja un contract semnat cu un viitor rezident și suntem în stadiu avansat de discuții pentru 50% din spațiu, inclusiv operatori de cargo. Ne bucurăm foarte mult de succesul acestui proiect și suntem aici, împreună cu toți partenerii, să garantăm livrarea la timp și în parametri. Fiind lideri pe piață în ceea ce privește parcurile industriale și logistice, nu avem doar un privilegiu, acela de a fi cunoscuți, ci și o mare răspundere și destul de multă presiune de a lucra la timp și în parametri de calitate cât mai ridicați”, a precizat Ana Dumitrache, Country Head CTP Romania

În prezent se derulează lucrările propriu-zise la terminalul cargo. Acestea au fost precedate de construirea căii de rulare care face legătura dintre platforma de staționare a aeronavelor și pista aeroportului. Compania CTP a construit calea de rulare în perioada 2-15 mai.

Răzvan Horga, Directorul Aeroportului Oradea, a declarat: „Este vorba despre un prim terminal cargo aerian din regiune care va permite deservirea aeronavelor direct de la platformă, fără a fi nevoie ca marfa să fie procesată altundeva, în afara perimetrului aeroportuar și mai apoi transbordată către locurile de parcare ale aeronavelor. Este o premieră, ne bucură să fim parte din acest proiect. Terminalul cargo vine să completeze și să suplimenteze eforturile pe care noi le facem pentru creșterea traficului de pasageri și dezvoltarea infrastructurii. Avem în derulare proiecte în valoare de 45 de milioane de euro, din fonduri europene.”

Terminalul cargo va avea o capacitate de procesare simultană a patru aeronave de categorie C, din familia Airbus 320 sau Boeing 737. Acesta ar urma să devină operațional până în 2023.

Terminalul cargo de la Oradea este primul terminal cargo adevărat din România, iar acest proiect va pune Oradea pe harta orașelor care au terminale cargo funcționale. În mod cert, va fi un punct în plus în eforturile pe care noi le depunem în ceea ce privește atragerea de noi investitori și dezvoltarea afacerilor deja existente aici. Suntem foarte bucuroși că proiectul prinde viață anul acesta, pentru că noi ne-am propus să avem 11 titluri de parcuri industriale până la finalul anului 2022”, a adăugat Alina Silaghi, Directorul General al Agenției de Dezvoltare Locală Oradea.

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a subliniat importanța dezvoltării infrastructurii de orice tip din județ, reiterând rolul pe care îl au autoritățile publice în a crea condiții pentru dezvoltarea economică:

Vreau să le mulțumesc celor de la CTP, doamnei Ana Dumitrache și echipei dânsei, pentru opțiunea de a investi în Oradea și pentru seriozitatea cu care au abordat acest proiect. Este un proiect de infrastructură important pentru Oradea și județul Bihor, pentru că fără o infrastructură serioasă nu ai dezvoltare, nu ai investiții private. Ne-am propus, ca autoritate locală, să nu fim niște spectatori la ceea ce se întâmplă, ci să încercăm și noi să creăm condiții pentru dezvoltare. Sper ca în anii următori aeroportul să fie unul dintre hub-urile de dezvoltare și de conectivitate pentru Oradea și județul Bihor.

Compania CTP va investi în următorii doi ani 36 de milioane de euro pentru materializarea proiectului la Aeroportul Oradea.

CTP este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de proprietăți imobiliare logistice și industriale din Europa Continentală în funcție de suprafața închiriabilă brută, deținând peste 9,3 milioane de m² de spații în zece țări la 31 martie 2022.

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel