21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORAșa DA: Un bihorean a rămas fără maşină, după ce a aruncat...

Așa DA: Un bihorean a rămas fără maşină, după ce a aruncat gunoiul pe marginea drumului

Publicat în

spot_img
spot_img

Autorităţile din Bihor au pus gând rău cetăţenilor iresponsabili care aruncă gunoiul la marginea şoşelei. Astfel, ajutaţi de câteva camere de supraveghere, aceştia au reuşit să prindă mai mulţi făptaşi şi să le aplice diferite sancţiuni pentru acţiunile lor. Unui cetăţean i-a fost reţinut autoturismul cu totul, pentru că doamna cu care se afla în maşină a aruncat deşeurile pe marginea drumului.

Un echipaj al poliţiei din localitatea Sânmartin i-a surprins pe cei doi în flagrant, în timp ce abandonau gunoiul în zone interzise. Ei au anunţat mai departe Garda de Mediu, care ulterior a aplicat legea şi i-a amendat pe cei doi, ba chiar a dispus şi reţinerea autotursimului în care se aflau.

A rămas fără maşină pentru că a aruncat gunoiul în loc interzis
Potrivit Consiliului Judeţean Bihor, în luna mai au fost surprinse, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, patru persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor județene din Bihor. Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate de Garda de Mediu – Comisariatul Județean Bihor cu amenzi în valoare totală de 70.000 lei.

Instituţia reaminteşte, de asemenea, cetăţenilor că “Consiliul Județean Bihor acționează, împreună cu instituțiile partenere, în mai multe direcții” precum:

-stabilirea unor standarde de curățenie, penalități explicite și responsabilități clare pentru cei implicați,
-operaționalizarea sistemului de colectare a deșeurilor
-accesarea fondurilor europene pentru salubritate și mediu
-înființarea unor platforme de colectare separată a deșeurilor în orașele din județ
-gestionarea câinilor fără stăpân
-curățenia în zonele turistice
-proiecte pentru conservarea mediului
-acțiuni de educare și voluntariat. În acest scop, au fost încheiate parteneriate și cu alte instituții și autorități locale.

Articole recente

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)