23.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORUniversitatea din Oradea are oaspeți tocmai din Kenya

Universitatea din Oradea are oaspeți tocmai din Kenya

Publicat în

spot_img
spot_img

Răspunzând unei invitații pe care au primit-o din partea Departamentului de Geografie, Turism și Amenajarea Teritoriului, al Facultății de Geografie, Turism și Sport, a Universității din Oradea, patru cadre didactice, de la MOI University, din Nairobi, sunt în aceste zile oaspeți ai orașului de pe Crișul Repede.
Dr. Rita Nthinga, prof. Ruth Tubey, dr. Beatrice H.O. Imbaya și dr. Geoffrey Koome Riungu, cadre didactice ale Facultății de Management al Turismului, Ospitalității și Evenimente de la Universitatea MOI au venit la Universitatea din Oradea ca să învețe despre cum funcționează turismul românesc, pentru un schimb de experiență cu profesorii Departamentului de Geografie, Turism și Amenajarea Teritoriului și ca să susțină câteva cursuri în fața studenților orădeni.
„Turismul este una din industriile care aduc mulți bani în Kenya. Este vorba de 10% din PIB”, spune dr. Geoffrey Koome Riungu. „Avem și noi, ca și țara dumneavoastră, resurse naturale, parcuri pentru safari, plaje la Oceanul Indian și încercăm să pătrundem cât mai consistent pe piața turismului mondial. Am venit la Universitatea din Oradea ca să învățăm mai ales cum să dezvoltăm resursa umană”, spune profesorul kenyan.
„Programele Erasmus, mai ales cele de schimb cu statele Africii sub-sahariene înseamnă foarte mult pentru noi. Învățăm unii de la alții și asta e minunat. Avem valoroase schimburi de idei în domeniul cercetării și al predării”, spune dr. Rita Nthinga.
Oaspeții kenyeni spun că prima impresie pe care le-a făcut-o industria turismului din România este una foarte bună. „Mâncarea, facilitățile, personalul este foarte prietenos”, spune dr. Geoffrey Koome Riungu. „Sunt impresionată de ospitalitatea românilor și de cultura țării dumneavoastră, adaugă dr. Rita Nthinga.
Vizita profesorilor din Nairobi este una de răspuns la deplasarea, anterioară, a patru cadre didactice de la Departamentului de Geografie, Turism și Amenajarea Teritoriului, care, la rândul lor, au vizitat Universitatea MOI, s-au întâlnit cu conducerea acesteia și le-au vorbit studenților din capitala africană. „Relația cu Universitatea din Oradea a avut parte de un început foarte bun. E important să ne vedem față în față, să comunicăm, să stabilim împreună noi domenii de cercetare. Încercăm să stabilim relații și cu alte facultăți ale Universității din Oradea. „Prin experiența ei, Universitatea din Oradea ne ajută să realizăm programe de cercetare și cercetare, competitive la nivel global. E important să învățăm cum se realizează aceste programe”, subliniază prof. Ruth Tubey.
„Facultatea noastră acordă foarte multă atenție relației dintre geografie și turism. Suntem interesați de relațiile umane gazdă-client, de experiențele outdoor și de modul în care putem folosi experiența din România la noi acasă. Sunt sigur că experiența de la Oradea ne va ajuta foarte mult”, afirmă dr. Geoffrey Koome Riungu.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)