25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORA fost desemnat constructorul pentru Centura municipiului Beiuş

A fost desemnat constructorul pentru Centura municipiului Beiuş

Publicat în

spot_img
spot_img

A fost desemnat constructorul pentru execuţia lucrărilor la Centura municipiului Beiuş, a anunţat miercuri, 8 iunie, Consiliul Judeţean Bihor.

Valoarea ofertei câştigătoare depășește 270 de milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene.

Preşedintele Consiliul Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, spune că în câteva zile se va semna contractul de execuţie, iar la începutul lunii iulie vor începe lucrările. El a mai precizat că la Beiuş va fi nevoie de o mobilizare exemplară a constructorului, având în vedere complexitatea lucrărilor: două viaducte, lucrări în albia Crişului Negru și trei pasaje supraterane.

Centura, de 7,33 de kilometri, trebuie să fie gata până la finalul anului viitor.

Comisia de licitație care a analizat ofertele depuse pentru execuția centurii Beiuș a desemnat asocierea de firme ce ar urma să execute lucrările: Drum Asfalt (lider), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Valoarea ofertei este de 54 de milioane de euro, reprezentând 84% din valoarea estimată inițial.

În următoarele două săptămâni vom aștepta, conform prevederilor legale, eventualele contestații. În condițiile în care nu se vor înregistra contestații, ne propunem să semnăm contractul de execuție a lucrărilor la finalul acestei luni.

Având în vedere că pentru această investiție avem realizat proiectul tehnic, vom putea începe lucrările în câteva zile după semnarea contractului, la începutul lunii iulie.

Lucrările vor trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor. Pentru aceasta este nevoie de o mobilizare exemplară a constructorilor, având în vedere cele 3 pasaje supraterane și cele 2 viaducte mari ce trebuie realizate.

Finanțarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene prin parteneriatul cu Compania Națională de Autostrăzi.

Sursă: Facebook / Ilie Bolojan

Articole recente

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)