25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORMihai Neșu la cea de-a 30 ediție a Atipic Beauty

Mihai Neșu la cea de-a 30 ediție a Atipic Beauty

Publicat în

spot_img
spot_img


Cea de-a 30 ediție a Atipic Beauty a avut loc în Piața Unirii din Oradea. Mesajul evenimentul marca Magda Coman e acela că “Frumusețea e în noi, nu în aparențe”. Magda Coman a trăit experiența de fotomodel, manechin internațional, iar acum trăiește experiența de a trăi în scaun rulant. 12 modele de catwalk au făcut echipă cu 12 modele de viață, împreună cu designerii locali care au asigurat ținutele, și au făcut o inedită pledoarie pentru frumusețe. “Este o muncă de 9 ani, timp în care mi-am dorit să duc acest eveniment în toate orașele României. În unele am reușit, în unele mi s-a refuzat această inițiativă și vreau să-i mulțumesc doamnei Florica Cherecheș că sunt aici. Îmi doresc ca acest eveniment să nu inspire milă. Nu pentru asta am venit aici și nu pentru asta mi-am lăsat acasă cei doi copii. Am venit pentru a vă spune un singur lucru: că pe noi, persoanele cu dizabilități, ne-a adus viața într-o situație atipică, fiecare dintre noi cele 12 modele suntem modele de viață, ne-am autodepășit condiția și avem nevoie de sprijinul dumneavoastră”, a spus Magda Coman, președintele Asociaţiei Open Your Heart, ini’iator al evenimentului.

Mesajul celor aflați pe scenă a fost: “să priviți omul, nu dizabilitatea sau defectele sale, pentru că în spatele unor aparențe se pot ascunde calități minunate”.

Orădeanul Florin Mihuț a apărut alături de Teodora Chifor, care în peste 10 ani de activitate a ghidat peste 1000 de tineri să se descopere și să aplice ce au învățat. Scubadiving, fotografie, cântatul la chitară , bodybuilding-ul sunt pasiunile sale și în viitor vrea să facă și ciclism. Înainte de a avea accidentul care l-a dus în scaun cu rotile își dorea să câștige Olimpiada la role. Vrea să meargă la concursul paralimpice, să reprezinte România și să câștige titluri. Florin a vorbit cu emoție, dar și cu sensibilitate despre empatie. “Mi-au spus fetele: …Mulțumesc. Nu cred că întotdeauna reușim să fim empatici. Merg la cineva acasă, mă pun pe canapea și copilul gazdei se pune în scaunul rulant. Imediat e smuls pentru că imaginea e prea puternică…Noi , cei cu dizabilități am descoperit empatia și noi abilități. Pentru că nu de mult mergeam la concursuri, mergeam și 200 km, patinam pe aici prin centru…Știu că pare paranoic, dar scaunul acesta e de multe ori o binecuvântare. Mi-am descoperit noi abilități de când sunt în scaun rulant pentru că degeaba ai abilități dacă nu le folosești, dacă stai toată ziua pe o canapea. O să închei cu o poveste: Un pui de cămilă o întreabă pe mama: . < Să putem merge și prin furtuni de nisip>. < Să putem merge și două săptămâni>. Asta facem și noi, dacă nu ne folosim abilitățile, suntem ca la grădina zoologică”, a spus Florin.

Pe scenă a urcat și Maramureșeanul anului 2016, Anișoara Mîrza, care a primit acest titlu pentru implicare în proiecte sociale, educaționale, de voluntariat. Anișoara a absolvit Facultatea de Știinte Economice, Contabilitate și Informatică de Gestiune în cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca în anul 2014, ulterior a urmat diverse cursuri de Antreprenor în Economia Socială, Cooking, cursuri de specialitate în management și multe altele. Anișoara a petrecut 4 ani în Oradea pentru a se recupera, a venit din Marea Britanie pentru a-și lansa un proiect. Tânăra e și designer de interior, iar “accesibilitate e cuvântul pentru care mă aflu azi aici. Ne dorim un oraș accesibil tocmai fiindcă foarte multe persoane în scaun rulant vin la dumneavoastră în oraș, la recuperare”. Partenera de scenă a Anișoarei a fost omul de afaceri Georgeta Busuioc care a atras atenția mediului de afaceri asupra potențialului productiv pe care îl au oamenii cu dizabilități militând pentru a l-i se oferi șansa să demonstreze.

Invitat în eveniment a fost Mihai Neșu alături de 12 copii care se tratează la fundația sa. “Noi credem că , iar ochii care văd frumusețe reflectă un suflet frumos.

Ne-am dus la Atipic Beauty cu inimile deschise, să aducem bucurie oamenilor. În ciuda dificultăților cu care ei se confrunta, copiii aduc întotdeauna bucurie. Am simțit cum oamenii s-au emoționat văzându-i. Si noi. Ba chiar ne-au dat lacrimile deoarece acești 12 copii ca și altii, de la 120 în sus, au crescut sub ochii noștri, ai celor de la fundație, au crescut și pe banii voștri, a celor ce donați și au rămas la fel de frumoși, buni și incredibil de iubitori și azi, singura diferența fiind ca au mai progresat și asta îi ajută enorm.

Mesajul nostru ar fi ca privind spre copii oamenii să privească spre viitor căci viitorul lor depinde de noi, adulții care vor fi sunt copiii pe care azi decidem sau nu să îi iubim. Credem că fiecare avem ceva de spus despre dizabilitate, de exemplu, avem de spus o vorbă de încurajare copilului sau nepoțelului nostru: < Mergi și joacă-te cu el!>”, o vorbă bună pentru părinții lor sau măcar o donație din când în când”, e mesajul lui Mihai Neșu.

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)