20.8 C
Cluj-Napoca

ROMÂNIA DEFECTĂ | Ministrul recunoaște că turismul românesc a stat îngropat politic cel puțin 12 ani

Published:

  • De ce moare turismul românesc?
  • De 12 ani „șmecherii” se ceartă iar turismul românesc e de plâns
  • Și ministrul Turismului este copleșit de ceața în care lucrează
  • Nici măcar atunci când sunt bani nu se poate face mare lucru

Revenim, așa cum am promis, cu vizita de lucru a ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Daniel Cadariu, în județul Hunedoara, în cadrul unui turneu de luat pulsul turistic prin Transilvania.

Citiți și: Ministrul Cadariu în Transilvania

Întâlnirea ministrului Antreprenoriatului și Turismului cu oameni de afaceri din una dintre zonele fierbinți ale Transilvaniei, județul Hunedoara, a deschis, cumva, în urma dialogului, o cutie a Pandorei despre conținutul căreia știm cu toții, dar a rămas totul ca o poveste temperată politic.

La Deva, ministrul Cadariu pare să fi prins curaj și a făcut cel puțin o declarație demnă de pus deoparte: de 12 ani, turismul românesc este îngropat în interesele combinate ale politicului și „mafiei” din turism, cu pulbere de interese de prin zona societății civile.

Cadariu mai spune că nici măcar atunci când sunt bani nu se poate face mare lucru, pentru că sistemul oferă soluții îngropate deja în birocrație, termene exagerate și lipsă de interes.

În clar, ministrul Daniel Cadariu a spus jurnaliștilor că problema unei strategii coerente de dezvoltare a turismului românesc a fost îngropată acum 12 ani, atunci când ar fi trebuit să fie definite regulile prin care oamenii de afaceri din turism și autoritățile locale și naționale pot colabora.

Ministru spune că în acești 12 ani, pe tema turismului, din prea mare înghesuială de interese, nu s-a înțeles om cu persoană. Să ascultăm ce a declarat ministrul Cadariu, care transmite, până la urmă, un mesaj optimist, pentru că el crede că ceea ce face acum la minister va schimba lucrurile:

Declarație dată de ministrul Constantin Daniel Cadariu la Deva în 17 iunie 2022.

Evident, problema turismului românesc nu a înghețat în acest conflict mocirlos, dar existența lui arată că suntem departe de o soluție cinstită, pentru că oamenii care sunt îndreptățiți să o aplice au interese diferite.

Pentru cei curioși și care au răbdare să asculte ceea ce a discutat ministrul Cadariu la Deva cu primari și oameni de afaceri (merită, spunem noi) oferim o legătură către înregistrarea completă a întâlnirii. Cu alte detalii de interes vom reveni și noi.

https://fb.watch/dInn2mYECz/

NOTĂ: În fotografia de titlu, de la stânga la dreapta: Constantin Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara și Nicolae Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img