25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVPremieră în România | Un primar din Brașov este vizat de un...

Premieră în România | Un primar din Brașov este vizat de un referendum de demitere

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul comunei Dumbrăviţa din judeţul Braşov, Zachiu Popa, care este vizat de un referendum pentru demiterea din funcţie, a lansat un apel public, vineri seară, prin care solicită localnicilor să boicoteze referendumul organizat duminică. Anterior, edilul a încercat să blocheze în instanţă organizarea referendumului, însă fără succes.

Într-un mesaj postat vineri seară pe Facebook, primarul PNL Zachiu Popa, primul edil vizat de un referendum local privind demiterea din funcţie, face un apel către locuitorii comunei să boicoteze scrutinul de duminică. 

“Un grup de interese vrea să preia controlul asupra comunei noastre! De ce? Pentru a aplica şi aici, la noi, «modelul» USR bazat pe scandal, agresivitate, manipulare şi minciuni. Acest mod de a acţiona chiar şi între ei, în interiorul partidului, a adus USR în pragul imploziei. Dar şi mai grav, a compromis şansele la dezvoltare în puţinele locuri unde USR are primari (exemple: Braşov, Sânpetru, Timişoara, Sectorul 1 al Capitalei), aducându-i la exasperare pe cetăţeni. Pentru că USR-iştii încearcă să-şi mascheze incompetenţa în administraţia publică prin ţipete şi lansarea de fumigene. Iar lumea a început să-şi dea seama în ce ape tulburi se scaldă aceşti scandalagii de profesie. Pentru a-şi atinge scopul în comuna noastră, acest grup de interese a forţat organizarea unui referendum pentru demiterea primarului ales în mod democratic de dumneavoastră. Acest referendum este un «referendum-răzbunare», o probă clară a «furiei perdantului», toate acestea dintr-un singur motiv, acela că USR a pierdut alegerile pentru funcţia de primar”, scrie Zachiu Popa pe reţeaua de socializare. 

El acuză că reprezentanţii USR, care au iniţiat referendumul local, au strâns semnăturile necesare “mai cu nişte minciuni, mai cu nişte manipulări”, primarul susţinând că printre semnături ar fi cele ale unor oameni “care de fapt n-au semnat, ale unor persoane decedate ori ale unor persoane care nu au domiciliul în Dumbrăviţa”. 

“Concluzia este doar una: nu avem nevoie de haos, scandal, manipulare şi minciuni USR-iste în comuna noastră! NU giraţi toate acestea prin participare la referendum. Nu mergeţi la urne! Dumnezeu să ne ajute!”, mai spune edilul. 

Zachiu Popa şi-a început cariera în administraţia locală cu un mandat de patru ani de consiier local, urmat de 16 ani ca primar. 

Consilierii locali USR susţin că au iniţiat demersurile pentru acest referendum încă din primăvara acestui an, “la cerinţa cetăţenilor care s-au săturat de anii în care primarul nu a făcut mai nimic pentru ei şi i-a dus cu vorba”. O altă reclamaţie la adresa primarului este aceea că administraţia locală acordă contracte de lucrări pe bani publici unor firme “de casă, care lucrează scump şi prost, care au câte un angajat şi care nu au experienţă”, consilierii USR din localitate susţinând că planul urbanistic general al localităţii “nu a întrunit nicio prevedere legală”.

Conform USR Braşov, “primarul Popa Zachiu a atacat în instanţă Ordinul Prefectului de constituire a Comisiei de organizare a referendumului şi a făcut şi recurs împotriva hotărârii Tribunalului Braşov, care nu îi dădea câştig de cauză. Recursul a fost, de asemenea, respins în 16 iunie, hotărârea rămânând definitivă”.

Articole recente

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Mai multe articole de același fel