13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARADin 2 iulie, iese la plimbare Mocănița din Crișcior, în Țara Moților

Din 2 iulie, iese la plimbare Mocănița din Crișcior, în Țara Moților

Publicat în

spot_img
spot_img
Din data de 2 iulie 2022, celebra Mocăniță de la Crișcior, din Țara Moților, va fi repusă în funcțiune pentru a-i plimba pe turiști și localnici. Trenul de epocă va circula în fiecare sâmbătă și duminică, până pe 11 septembrie 2022.

Mocănița străbate cei şapte kilometri ai traseului dintre Brad şi Crişcior, iar plimbarea durează în jur de 45 de minute.

NOTĂ:

Calea ferată pe care circulă mocăniţa a fost construită în anul 1907, pentru transportul de cărbune către Uzina Electrică din Gura Barza. Trenulețul de epocă se pune în mișcare, de obicei, pe timpul sezonului rece, în perioada sărbătorilor de iarnă, plimbările fiind dedicate mai mult celor mici care au ocazia să călătorească alături de Moș Crăciun în persoană.

Pe lângă plimbarea cu mocănița, turiștii mai pot vizita Atelierul de locomotive din Crișcior și Muzeul Aurului din Brad, unic în Europa.

Detalii în afișul de mai jos.

Sursă: Servus Hunedoara

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel