21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPERICOL DE CONTAMINARE ELIMINAT | Oase de animale sacrificate aruncate pe malul...

PERICOL DE CONTAMINARE ELIMINAT | Oase de animale sacrificate aruncate pe malul râului în Valea Jiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Un morman mare de oase a fost descoperit în weekend de oamenii care au ieșit la iarbă verde pe albia Jiețului, înainte de intrarea în defileul de pe DN 7A, în Valea Jiului. Garda de mediu și autoritățile locale au demarat o anchetă și sunt verificate toate camerele de supraveghere din zonă.

Mormanul de oase a fost împrăștiat în zona de pe malul Jiețului la mică distanță de zona de protecție sanitară a celor de la societatea Apa Serv Valea Jiului, care se ocupă cu alimentarea cu apă. Garda de mediu s-a autosesizat după ce mai multe imagini au apărut pe rețele de socializare.


„Am luat legătura cu cei din Primăria Petrila. Ei deja s-au autosesizat și acea grămadă de deșeuri, de la o carmangerie, așa cum bănuim, a fost ridicată. Totodată, am vorbit cu cei de la Direcția Sanitar Veterinară, care au în atribuție astfel de situații, iar medicul de pe zona Văii Jiului merge să dea avizul ca oasele să fie duse la Protan, pentru incinerare. Toată lumea va studia problema și să vedem de unde provin acele deșeuri”, a declarat Dorel Bretean, comisar șef Gărzii de mediu Hunedoara.

Viceprimarul orașului Petrila, Marius Heljiu, spune că și Primăria s-a autosesizat în urma unei postări pe o rețea de socializare și au preluat deșeurile cât de repede a fost posibil. Mai ales că, în ultima vreme, aici au fost semnalate des animale sălbatice, mai ales urși, care puteau fi atrași de oasele respective.


„Ne-am autosesizat duminică seară, în urma imaginilor apărute în spațiul public, iar apoi am ridicat acele oase. Din păcate, oameni iresponsabili au aruncat acolo câteva zeci de kilograme de oase și am considerat că, pe lângă pericolul epidemiologic, exista și pericolul ca animalele sălbatice să fie atrase de acestea”, a declarat viceprimarul orașului Petrila.


Autoritățile și comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara speră să prindă vinovatul. Dacă va fi găsit, acesta riscă o amendă de cel puțin 15.000 de lei.

Sursă: Cronica Văii Jiului

Articole recente

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Mai multe articole de același fel