21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘPicnic pentru refugiații din Ucraina: Timișoara Refugee Art Festival

Picnic pentru refugiații din Ucraina: Timișoara Refugee Art Festival

Publicat în

spot_img
spot_img

Bucate gătite de refugiaţi ucraineni, dar și unele cu specific sirian au putut fi degustate în aer liber de timişorenii care au venit la Muzeul Satului Bănățean.

Aici a avut loc tradiționalul picnic inter-cultural, care își propune să apropie mai mult comunitatea locală de cei care s-au stabilit în România. Anul acesta, evenimentul a fost dedicat în special ucrainenilor, care au fugit din calea gloanțelor.

Valerii Kraveț este de trei luni la Timișoara și deja vorbește puțîn limba română. A fugit împreună cu soția din orașul Dnipro, iar acum sunt voluntari pentru o asociație din oraș: ”Este un loc foarte bun, cu oameni foarte amabili. Primim mult sprijin din partea românilor, în această perioadă grea pentru noi ucrainenii.”

O ucrianeancă ne-a prezentat bucatele sale: ”Această este o salată care e foarte populară la noi în Ucraina, “Mimoză”. Conține pește, ou, brânză. Îmi place foarte mult.

Diana Ahmad a adus la picnic mâncare cu specific sirian, așa cum se gătește la ea acasă și în țară în care s-au născut părinții ei.

Încercăm să aducem oamenii mai aproape. Astăzi avem mâncare gătită din Ucraina, în casele lor. Și din Siria…. Delicioasă!“, a spus Flavius Ilioni-Loga – organizator.

Astfel de picnicuri sunt organizate în fiecare an, la Timișoara Refugee Art Festival, singurul eveniment de acest fel din Europa de Est . Ediția din acest an are drept Motto, „Better Together” – mai puternici împreună, pentru a sublinia implicarea fără precedent a societății civile în criză refugiaților ucraineni .

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel