25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEAmânarea ratelor la bănci: citiți proiectul de ordonanță supus dezbaterii

Amânarea ratelor la bănci: citiți proiectul de ordonanță supus dezbaterii

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Finanţelor a supus dezbaterii publice OUG privind amânarea ratelor la bănci. Actul normativ se aplică persoanelor fizice sau juridice, iar amânarea se poate face pentru cel mult 9 luni.

Justificarea emiterii acestui act normativ ar fi creşterea accelerată a preţurilor pentru produsele energetice şi, implicit, a cheltuielilor cu utilităţile înregistrate la nivel companiilor şi gospodăriilor, dar şi invazia militară a Rusiei în Ucraina.  

”Pentru limitarea riscurilor de majorare a restanţelor faţă de furnizori, stat şi bănci şi încetinirea fluxurilor monetare din economie, cauzate de manifestarea unei crize temporare de lichiditate la nivelul debitorilor, cu efecte negative asupra întregii activităţi economice, este necesară intervenţia statului în vederea protejării interesului general public prin amânarea la plată pe o perioadă determinată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor acordate de instituţiile de credit şi instituţiile financiare nebancare unor anumite categorii de debitori”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului.  

Pentru a afla care sunt condițiile propuse și beneficiarii, vă oferim, spre analiză, conținutul acestei Ordonanțe de Urgență aflată în dezbatere:

proiectougcredite_20062022

Articole recente

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Mai multe articole de același fel

Aeroportul Internaţional Timişoara, pe cale să devină un puternic nod comercial regional european

Reprezentanţii Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite şi ai ADQ Abu Dhabi au discutat cu oficiali români despre concretizarea unui parteneriat care ar transforma aeroportul timișorean într-un puternic nod comercial regional european, conectat la reţelele naţionale şi internaţionale de transport feroviar şi rutier.

Cinci comune hunedorene, printre cele mai depopulate din țară

20 de comune din țară au sub 500 de locuitori. Dintre acestea, cinci sunt din județul Hunedoara, tot aici consemnând și comuna cu cei mai puțini locuitori din țară.