20.8 C
Cluj-Napoca

ANAF atacă zona de comerț nefiscalizat din mediul online

Published:

  • Firmele de curierat vor fi obligate să completeze o declarație

Conform declarațiilor lui Lucian Heiuș, ANAF se pregătește pentru lupta cu comerțul nefiscalizat din mediul online. Este vorba de comerțul de pe site-urile de anunțuri, cu plata ramburs.

Astfel, firmele de curierat vor fi obligate să completeze o declarație pentru fiecare tranzacție cu plată cash, după ce Fiscul a constatat o creștere a evaziunii fiscale din vânzarea online a zeci de mii de produse.

Documentul va specifica atât furnizorul și beneficiarul, cât și suma și produsul comercializat. Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a declarat, pentru Euronews, că modelul acestei declarații va fi gata până la sfârșitul lunii viitoare.

Lucian Heiuș, șeful ANAF:

„S-a constatat că este o problemă în comerțul online. S-au vândut zeci de mii de produse nefiscalizate, toate prin cash. Prin OUG firmele de curierat vor completa o declarație prin care vor spune care este furnizorul, beneficiarul, produsul, care este suma, doar pentru cash. Lucrăm la declarație, modelul va fi stabilit prin ordin semnat de mine, va fi facută de socitatea de curierat, nu de curier. La sfârșitul lunii sau 25 a lunii următoare încercăm să fie această declarație gata.”

(Sursă: Euronews)

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img