20.8 C
Cluj-Napoca

Audi investește peste 300 de milioane de euro într-o nouă fabrică la Győr

Published:

Audi va construi la Győr o fabrică de sisteme de propulsie electrică, cu o investiţie de aproximativ 120 de miliarde de forinţi (302,7 milioane euro), creând 500 de noi locuri de muncă, a anunţat, marţi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Potrivit comunicatului remis de MAE ungar, ministrul a declarat, la anunţarea investiţiei Audi MEB Eco, că noua uzină va produce cele mai noi motoare electrice ale grupului Volkswagen. Producţia este programată să înceapă în anul 2025, iar pentru aceasta va fi dezvoltată o nouă zonă de producţie. Politicianul a mai declarat că dezvoltarea, sprijinită cu 8,5 miliarde de forinţi (21,44 milioane euro) de Guvernul ungar, va consolida şi mai mult poziţia Ungariei în industria automobilelor electrice.

În prezent, industria auto din Ungaria exportă 90% din produsele sale, ceea ce face ca Ungaria să fie al 20-lea exportator mondial de automobile. Anul trecut, Ungaria s-a situat pe locul al 4-lea la exportul de motoare pe benzină şi pe locul al 13-lea în ce priveşte motoarele diesel.

Péter Szijjártó a declarat că această dezvoltare se datorează în mare parte şi companiei Audi, care a înfiinţat la Győr cea mai mare fabrică de motoare auto din lume. Potrivit acestuia, compania are 13.000 de angajaţi, iar împreună cu companiile care o deservesc asigură traiul pentru aproximativ 25.000 de familii.

Audi a produs anul trecut, în Ungaria, 171.000 de maşini – un număr record – şi le-a vândut în 122 de ţări din întreaga lume.

Politicianul de la Budapesta a subliniat că Audi contribuie, de asemenea, la implementarea unuia dintre cele mai importante obiective ale Guvernului ungar: transformarea revoluţionară a industriei auto. În anul 2018, la Győr, a început producţia în serie a motoarelor electrice, iar la începutul acestui an au fost produse deja 300 000 de astfel de motoare.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior a mai subliniat şi faptul că aproximativ 6.000 de companii germane asigură în Ungaria locuri de muncă pentru 300.000 de persoane, ceea ce face ca acestea să formeze cea mai mare comunitate de investitori din ţară. Anul trecut, volumul schimburilor comerciale dintre Germania şi Ungaria a atins un nivel record de 60 de miliarde de euro şi o creştere de 8% în prima jumătate a acestui an.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img