21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘExpoziție temporară la Planetariu – ”Cer liber”

Expoziție temporară la Planetariu – ”Cer liber”

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare vă invită la vernisajul expoziției temporare ”Cer liber”. Evenimentul va avea loc miercuri, 22 iunie 2022, ora 17:00, la sediul muzeului din Baia Mare, strada George Coșbuc 16.


Un ”cer liber” înseamnă în primul rând condiții optime pentru observații astronomice, astfel încât explorarea spațiului extraterestru și schimbul de expertiză să se poată desfășura în condiții optime.
Obiectivul principal al acestui proiect este de a ne manifesta solidaritatea față de colegii noștri din țara vecină, onorând astfel cercetările și descoperirile din astronomia ucraineană. În același timp, dorim să oferim o mică încântare cetățenilor ucraineni care s-au refugiat în România, iar în acest mod contribuim la acomodarea lor în comunitatea noastră.


Expoziția este o acțiune din cadrul parteneriatului public – privat încheiat între Asociația Street Astronomy – Ucraina și Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și va fi prezentată în limbile română, ucraineană și engleză. Evenimentul va fi însoțit de prezentarea în cupolă a spectacolului digital full-dome ”Satelix” cu versiunea audio în limba ucraineană.

Articole recente

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Mai multe articole de același fel