13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADAlois Weil, o legendă a Aradului, a murit la 94 de ani

Alois Weil, o legendă a Aradului, a murit la 94 de ani

Publicat în

spot_img
spot_img

Cel mai bătrân florar din Arad, unii spun chiar din Europa, s-a stins din viață la 94 de ani.

Jumătate de milion de flori, lalele și zambile, înfloresc anual în serele acestuia. Afacerea i-a fost lăsată ca moștenire, anul trecut împlinindu-se centenarul de când familia lui a început să se ocupe de cultivarea florilor.

Alois Weil nu a avut o viață ușoară, acesta fiind timp de 7 ani deportat în Rusia, însă întreaga viață, întorcându-se în țară, și-a dedicat-o continuând tradiția familiei sale, îngrijind florile din sere. Într-un interviu acordat TV Arad anul trecut, cu ocazia centenarului afacerii, domnul Weil spunea că îngrijitul florilor e mai mult decât o pasiune, „e un viciu” și că munca este ceea ce îl ține sănătos, zilnic începând treburile în seră la 6 dimineața.

Primăvara anului trecut, Alois Weil a oferit gratuit lădițe cu sute de flori pentru decorul festiv din fața Palatului Administrativ. Tot anul trecut, în vară, Primăria Municipiului Arad i-a acordat și o diplomă de excelență pentru întreaga activitate.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Symphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Muzica clasica, jazz, rock, electronica, etno-funk si slagare renumite vor fuziona in aceasta vara cu orchestre simfonice live si voci spectaculoase. Prima editie a Symphonic Experience se va desfasura timp de trei zile in Arad, intre 19 si 21 august.