20.8 C
Cluj-Napoca

Centru de Arși din Târgu Mureș e mai aproape de realizare

Published:

Se fac eforturi pentru a porni construirea acestei importante investiții în sănătate și una din etapele necesare construcției care a fost realizată luna aceasta pentru centrul de Arși din Târgu Mureș este Planul de Management de Mediu și Social.


Acesta a fost necesar pentru identificarea tuturor aspectelor care ar putea avea consecințe negative asupra comunității și activităților obișnuite, asupra traficului și mediului înconjurător.

Luna viitoare va avea loc o consultare publică în acest sens iar în august, cel mai târziu, va fi lansată licitația pentru construcția efectivă.

Mariana Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș:

Sunt niște etape care acum se derulează iar una dintre ele este elaborarea acestui Plan de management al mediului și social. După această etapă, se vor derula niște consultări publice cu părțile interesate care vizează implicarea, informarea, consultarea publicului. Cel mai probabil, în luna iulie la Târgu Mureș va fi o consultare publică cu toate părțile implicate. După consultare, cel târziu în luna august Unitatea de Proiectului Băncii Mondiale din cadrul a Ministerului Sănătății va lansa licitația pentru construcția efectivă a clădirii Centrului de Arși din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Proiectul, finanțat de către Banca Mondială, prevede construirea pe o durată de peste 2 ani a Spitalului de Arși la Târgu Mureș, o nouă clădire ce va fi conectată cu Spitalul Urgență.

Se vor reorganiza fluxurile medicale, ceea ce va duce la o mai bună poziționare și conectare a departamentelor de urgență, terapie intensivă și chirurgie.

(Sursă: Radiomures.ro, Foto: Nemes Attila)

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img