fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATECrește din nou numărul cazurilor de COVID în România, dar nimeni nu...

Crește din nou numărul cazurilor de COVID în România, dar nimeni nu mai vorbește de pandemie

Publicat în

spot_img
spot_img

Creşte din nou numărul cazurilor de COVID în tot mai multe ţări, inclusiv în România. Din fericire, nu si cel al îmbolnăvirilor grave şi al deceselor. Medicii le recomandă celor mai vulnerabili să poarte masca în spaţii închise şi să se vaccineze.

În Germania, au fost confirmate chiar si aproape o sută de mii de infectări pe zi, iar oficialii vorbesc despre un val de vară. În Israel, autorităţile au luat in calcul sa revina la anumite restricţii, după explozia cazurilor de COVID.

În ultimele săptămâni, în Israel, a crescut exponenţial numărul de îmbolnăviri din cauza subvariantei BA 5 a tulpinii Omicron, pe care Organizația Mondială a Sănătății a clasificat-o ca „variantă de îngrijorare”. 10 mii de cazuri au fost depistate într-o singură zi, iar 168 de pacienţi infectaţi sunt internaţi în stare gravă. Reprezentanţii spitalelor iau în calcul redeschiderea saloanelor pentru bolnavii de Covid. Guvernul a discutat şi o eventuală reintroducere a unor restricţii.
Prof. univ. dr. Emilian Damian Popovici, vicepreședinte Societatea Română de Epidemiologie: „E semnalată această creştere a numărului de infecţii, dar fără să se observe o creştere a numărului de cazuri grave şi de decese, ceea ce îi îndrituieşte să afirme că nu va fi o modificare a măsurilor cel puţin pentru moment, ci eventual doar o recomandare făcută persoanelor care se ştiu în grupe de risc să poarte masca în spaţiile interioare.
În Germania, au fost raportate şi peste 80 de mii de cazuri pe zi, iar oficialii vorbesc de un val de vară. Cu cele mai multe restricții ridicate, oamenii călătoresc, merg la festivaluri și alte evenimente, umplu baruri, restaurante și cluburi. Ministrul german al Sănătăţii i-a îndemnat pe cei vulnerabili să facă a patra doză de vaccin și a sugerat purtarea măştii în spații închise.
adrian_marinescu: La noi în țară, numărul cazurilor de infectare a crescut cu aproape 25 la suta în ultima săptămână. Peste 2.600 au fost confirmate. Și aceasta, în condițiile în care au fost mai puține teste prelucrate.
A început să crească ușor și numărul persoanelor care au făcut din nou COVID după mai mult de 90 de zile de la ultima infectare. Și sunt mai mulți bolnavi internați. La Terapie Intensivă sunt însă mai puțini în stare gravă. Și decese au fost mai puține, toate, la persoane cu comorbidităţi. Şi în România, ca şi în multe alte ţări, au fost depistate cazuri cu subvariantele BA 4 şi 5 de Omicron, care evită într-o anumită măsură anticorpii de la vaccinare şi de la trecerea prin COVID şi se răspândesc şi mai uşor.
Dr. Adrian Marinescu, medic primar infecționist, director medical la Institutul „Matei Balș”: „Din fericire, procentul celor care au nevoie de spitalizare este foarte mic. Dacă rămânem în această etapă de convieţuire, aşa cum cred că se va întâmpla, atunci nu va fi o problemă reală. Prudenţă trebuie să existe. Pandemia nu s-a încheiat, chiar dacă suntem către finalul ei. Pot fi creşteri şi spitalele trebuie să ia în calcul că trebuie să vadă deopotrivă patologie COVID, chiar dacă sunt mai mulţi pacienţi, şi patologie, şi pacienţii care nu sunt cu infecţie cu SARS-CoV- 2”.
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măștii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”.
Prof. univ. dr. Emilian Damian Popovici: „E foarte puţin probabil să ne mai confruntăm chiar şi în toamnă sau în iarnă cu situaţii de lockdown”.
Pe lângă măsurile de igienă, medicii le recomandă celor în vârstă sau cu boli cronice să se vaccineze fiindcă vor fi totuşi mai protejaţi până apare noul vaccin.

Articole recente

Leorinţ a găzduit a şaptea ediţie a concursului naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi

Aacesta este singurul concurs naţional de călărie terapeutică pentru copiii cu dizabilităţi.

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Mai multe articole de același fel