28.7 C
Cluj-Napoca

Directorul de marketing al Google Romania: Avem o școală care scoate analfabeți funcțional pe bandă rulantă, însă discuția cea mai aprinsă e despre premii și coronițe. Trist

Published:

Directorul de marketing al Google Romania, Dan Oros, scrie într-o postare pe contul de socializare că discuția despre diplomele de la final de an școlar este una fără relevanță, în contextul unui sistem de învățământ complet eșuat.

În opinia managerului Google Romania – un fost elev de 10 – subiectul festivităților de premiere dezbătut de părinți și cadrele didactice deopotrivă, nu face decât să distragă atenția de la un subiect mult mai important: „cum să crești șansele copilului la o viață mai bună?”

Am fost un elev de nota 10, la propriu. Am terminat cu 10 fiecare semestru din clasele 1-12, la toate materiile. Am primit suficiente diplome și premii cât să pot lăsa moștenire nepoților :)). Valoarea lor în viața reală tinde spre zero. Le-am primit ca o consecință indirectă a faptului că îmi plăcea să învăț, nu au fost niciodată un scop în sine, scrie Dan Oros.

Potrivit lui Dan Oros, e îngrijorător dacă un copil învață doar pentru a primi note sau diplome.

Dar și mai îngrijorător este, din punctul lui de vedere, „când părinții pun presiune pe copii pentru aceste clasamente și diplome emise de un sistem de învățământ complet eșuat”.

În opinia tânărului manager, subiectul festivităților de premiere dezbătut de părinți nu face decât să distragă atenția de la subiectul important „cum să crești șansele copilului la o viață mai bună?”

Dan Oros oferă și câteva sfaturi pentru părinți, astfel încât să le crească șansele copiilor lor la o viață mai bună:

1. Nu îi distruge curiozitatea și plăcerea de a învăța (pe care toți copiii o au nativ)

2. Susține-l să gândească pe cont propriu (și să își pună întrebările corecte, nu să ia mot-a-mot ce aude)


3. Ajută-l să învețe cum se învață (e un meta-skill “learning how to learn” care apoi te ajută să înțelegi orice subiect)

4. Oferă-i dragostea necesara și un spațiu sigur pentru a-și dezvolta capacitatea de gestionare a emoțiilor

„Avem o școală care scoate analfabeți funcțional pe bandă rulantă, însă discuția cea mai aprinsă e despre premii și coronițe. Trist”, conchide Dan Oros.

Related articles

spot_img

Recent articles

spot_img