25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVDrumarii brașoveni anunță că șoselele sunt sufocate de gunoaie

Drumarii brașoveni anunță că șoselele sunt sufocate de gunoaie

Publicat în

spot_img
spot_img

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) anunță o amplă campanie de ecologizare, miercuri, însă atrage atenția șoferilor că problema gunoaielor a devenit una extrem de importantă pe drumurile din județul Brașov.

”Colegii noștri din cadrul SDN Brașov adună în fiecare lună aproximativ 7 basculante de deșeuri de pe drumuri naționale din județul Brașov, din care de la Districtul Predeal (care se ocupă și de curățarea DN73A) provine aproape o treime din această cantitate. Din păcate, deșeurile de pe marginea drumului provin adesea chiar din gospodăriile din apropierea drumului. Astfel, suntem nevoiți să strângem și gunoaie care nu ar avea ce să caute la marginea drumurilor cum ar fi: electrocasnice vechi, mobilier sau deșeuri de materiale de construcții”, anunță instituția.

Alături de drumari, mai multe instituții publice din județ participă miercuri la o campanie de ecologizare a pădurilor de pe traseul Râșnov – Pârâul Rece – Predeal, paralel cu DN73A.

”Din păcate, această zonă a fost sufocată de-a lungul timpului de deșeurile aruncate la întâmplare de persoane iresponsabile. Tocmai din acest motiv, mai multe instituții publice, cum ar fi Primăria Predeal, Primăria Râșnov, Garda de Mediu, Garda Forestieră și multe altele și-au dat mâna pentru a curăța această zonă care a devenit o pată de rușine pe harta județului Brașov.La acțiunea de ecologizare așteptăm să vină alături de noi orice organizație sau chiar și voluntari individuali miercuri, 22 iunie 2022, în parcarea din zona Cabanei Cerbu”, anunță DRSP Brașov. ”Avem nevoie de sprijinul vostru!”, completează drumarii.

Sursa foto: DRDP Brașov

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel