fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIELa proprietari de locuințe, Ungaria e pe locul 3, România pe primul...

La proprietari de locuințe, Ungaria e pe locul 3, România pe primul loc în Europa

Publicat în

spot_img
spot_img

Ungaria este a treia ţară din Europa cu cei mai mulţi proprietari de locuinţe, ponderea proprietarilor de locuinţe ajunge la 91,3% , a relatat, marţi, cotidianul economic ungar Világgazdaság, citând un studiu realizat de compania de comparare a preţurilor Compare the Market Australia privind condiţiile de locuire în 26 de ţări europene.


Pe primul loc se află România, ţară în care 96,1% din populaţie deţine un imobil, urmată de Slovacia, cu 92,3%. Ungaria şi Croaţia s-au clasat pe locul al treilea, la egalitate, cu 91,3% fiecare. La coada listei se află Germania, unde doar 50,4% din populaţie deţine o locuinţă proprie, potrivit studiului.

Acesta arată în mod clar că cererea pentru proprietatea privată a locuinţelor este mult mai mare în zona Europei Centrale, în timp ce în Occident cultura închirierii se bucură şi ea de popularitate , arată cotidianul.

Preţurile pe metru pătrat sunt cele mai mari în Ungaria, cu o medie de 2 250 de euro. Preţurile chiriilor sunt, de asemenea, ridicate, dar Slovacia şi Lituania devansează Ungaria, unde chiria medie este de 453 de euro, scrie cotidianul Világgazdaság.

(Sursă: punctul.ro)

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel

Primăria Miercurea-Ciuc și-a digitalizat arhiva de documente; aproape un milion de pagini pot fi consultate electronic

Hotărârile Consiliului Local, dispoziții ale primarului, autorizații de construire, certificate de urbanism, documente de finanțe publice și contabile, documente de proiectele derulate  și de investițiile realizate din 2013 până în 2022 sunt doare câteva dintre tipurile de documente digitalizate