21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTZiua Drapelului sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu 300 de baloane tricolore și...

Ziua Drapelului sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu 300 de baloane tricolore și un steag de trei metri

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociația „Calea Neamului” anunță că va organiza, în 26 iunie, o acțiune specială dedicată Zilei Drapelului Național la Sfântu Gheorghe. De la ora 18:00, 300 de baloane cu heliu, în culorile albastru, galben și roșu, precum și un steag al României, de trei metri, vor fi înălțate spre cer, potrivit unei postări publicate pe Facebook, semnată de Mihai Tîrnoveanu.


„Ridicăm în centrul orașului Sfântu-Gheorghe, Tricolorul și mai sus! Până la Cer! De Ziua Drapelului, 26 iunie, ora 18, înălțăm în aer un Steag Tricolor de 3 metri cu ajutorul a 300 de baloane cu heliu, 100 de fiecare culoare sfântă a Steagului României și-l ancorăm de pământ, cu mâinile noastre. (…) Oameni buni, acțiunea aceasta este cu siguranță o premieră pentru Covasna și Harghita, cred că și pentru întreaga țară. Vă invit cu mare drag pe toți să participați, să fim împreună atunci când simbolul național va fi la mare înălțime. Nu va fi simplu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece peste neprevăzut, vânt, ploaie sau primărie. Ridicăm împreună Steagul, acolo unde este cel mai greu, cel mai sus! Doamne ajută!”, a transmis coordonatorul asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu

Acțiuni dedicate Zilei Drapelului Național, însă organizate de autorități (Garnizoana Sfântu Gheorghe și Prefectura Covasna), vor avea loc duminică și la Monumentul Ostașului Român, de la intrarea în reședința de județ, începând cu ora 10:00. Pe lângă înălțarea tricolorului pe catarg sau defilarea gărzii de onoare și alte activități specifice ceremoniilor militare, va avea loc și un spectacol aviatic, al piloților Aeroclubului României – Brașov. 

În plus, vineri, 24 iunie, Garnizoana Sfântu Gheorghe organizează o expediție montană pentru purtarea drapelului, înainte de a fi arborat la Sfântu Gheorghe, la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman. La eveniment sunt invitați și civili.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an la data de 26 iunie. 

Sursă: covasnamedia.ro

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel