13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORCetatea Oradea va găzdui o nouă ediţie a Festivalului Medieval

Cetatea Oradea va găzdui o nouă ediţie a Festivalului Medieval

Publicat în

spot_img
spot_img

Cetatea Oradea va găzdui, în perioada 30 iunie – 3 iulie, o nouă ediţie a Festivalului Medieval, unul dintre cele mai mari din Europa, cu obiceiuri şi tradiţii, cavaleri, meşteri, oşteni, domniţe, menestreli şi îmblânzitori de foc şi, în premieră naţională, cu Campionatul European de Full Contact Jousting (turnir).

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, evenimentul mult aşteptat cuprinde numeroase activităţi interactive, de la ateliere meşteşugăreşti până la demonstraţii de luptă şi distracţie pentru toate vârstele: muzică, dansuri medievale, activităţi pentru copii, concerte live, jonglerii cu foc, jocuri nomade şi vânătoreşti.

Festivalul va debuta în seara de 30 iunie, ora 20,00, în Piaţa Unirii unde va avea loc Parada coifurilor, prezentarea cavalerilor şi a echipelor.

Întreg programul de turniruri, bătălii şi lupte medievale, se va desfăşura în Parcul Cetăţii Oradea, în perioada 1-3 iulie, publicul având posibilitatea de a le viziona din tribunele instalate special pentru eveniment.

Reluat după doi ani de pandemie, festivalul revine cu o ediţie specială a Campionatului European de Full Contact Jousting, pentru prima dată în România. Gazdele acestui campionat vor fi Les Ecuyers de l’histoire (din Franţa).

Peste 350 de luptători şi cavaleri medievali, arcaşi şi călăreţi cu arme de asediu şi catapulte, s-au antrenat luni de zile pentru o suită spectaculoasă de turniruri.

Serile festivalului vor fi animate de concerte de muzică live susţinute de artişti din România, precum Hara, Alexandra Uşurelu, Peregrinii sau Bosquito şi de peste hotare.

Cetatea va adăposti şi zone cu bucate tradiţionale, mâncăruri pentru toate gusturile, food trucks, dulciuri, îngheţată, cafea şi vin.

Copii vor avea şi ei parte de distracţie pe cinste, cu iz medieval. Cetatea va fi pregătită cu ateliere meşteşugăreşti, farse medievale, catapulte mici, castel de paie şi multe alte surprize, potrivit Agerpres.ro.

Atmosfera medievală a Festivalului va fi asigurată de un alai de trubaduri şi menestreli, care vor umple Cetatea de veselie şi culoare.

Festivalul Medieval Oradea este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Primăria Oradea, cu sprijinul Asociaţiei Deus Vult şi al VPK – Packaging.

Programul detaliat se poate găsi pe website-ul www.festivalulmedievaloradea.ro, pe facebook: Medieval Festival Oradea şi pe instagram: @medievalfestivaloradea.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)