25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARARetrofestival AUTO la Deva | Cele mai iubite mașini de altădată vor...

Retrofestival AUTO la Deva | Cele mai iubite mașini de altădată vor fi expuse la Shopping City

Publicat în

spot_img
spot_img

Inconfundabilele automobile care au scris istorie, Rolls Royce, Jaguar, Dacia și multe altele pot fi admirate, în weekendul 25-26 iunie, la Shopping City Deva, în cadrul expoziției Retrofestival AUTO. Vizitatorii vor avea ocazia să descopere, în parcarea centrului comercial, zeci de modele de mașini retro din colecțiile unor pasionați de mașini vintage din Hunedoara și județele învecinate.Mai mult, cei interesați pot afla detalii tehnice și curiozități istorice despre exponate chiar Alin-Alexandru Ionescu (Mașinistul), jurnalist și creator digital de povești despre istoria mobilității. Accesul la eveniment este gratuit.

Participanții vor putea să admire de aproape mașini de legendă precum:

·  Rolls-Royce Silver Cloud I SIAM LWB din 1958, un prestigios automobil de lux, cu caroserie specială Hooper, produs în doar 4 exemplare.

  • Jaguar XK150 din 1958, un elegant roadster britanic, ultima evoluție a seriei „XK” de mașini sport care au revoluționat motorsportul mondial.
  • Oldsmobile Delta 88 din 1973, un adevărat muscle car american, cu motor V8 de 7,5 litri, care produce un sunet cutremurător. 
  • Mercedes-Benz 170D din 1951, unul dintre primele automobile din istorie care au fost echipate cu motor diesel. 
  • Dacia 1300, automobilul care a pus România pe roți. Este una dintre cele mai populare mașini clasice din țară, ce reușește de fiecare dată să pună un zâmbet pe chipurile celor cărora le amintește de copilărie sau de tinerețe.
  • Volkswagen Beetle, un automobil emblematic, foarte iubit de publicul larg, produs în peste 21 de milioane de exemplare între 1938 și 2003. 

Evenimentul se adresează celor mici și celor mari deopotrivă, iar fotografiile sunt încurajate.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul centrului comercial –  www.shoppingcitydeva.ro.

Articole recente

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Mai multe articole de același fel