fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERNETWOW | Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor cu ajutorul selfie-urilor...

WOW | Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor cu ajutorul selfie-urilor video

Publicat în

spot_img
spot_img

Instagram testează noi metode prin care să verifice vârsta utilizatorilor, astfel încât să respecte regulile platformei. Aplicația deținută de Meta analizează selfie-urile video cu ajutorul unui software de analiză facială, potrivit BBC.


Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să încalce regula de vârstă prin modificarea datei de naștere pentru a părea că au peste 18 ani.

Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce o fotografie cu un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video.

Astfel, rețeaua socială speră să asigure adolescenților o „experiență adecvată vârstei” pe Instagram.

Meta s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale.

Părinții au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor pe Instagram la începutul acestei luni. Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.

De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați” să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză” dacă stau prea mult pe platformă.

Selfie-urile au devenit o modalitate populară pentru platformele digitale, cum ar fi aplicațiile bancare online, de a verifica vârsta sau identitatea utilizatorilor.

În prezent, Instagram folosește selfie-urile ca o modalitate prin care titularii de cont își pot verifica identitatea în cazul în care au contul blocat.

Meta a încheiat un parteneriat cu furnizorul britanic de servicii de identificare digitală Yoti, a cărui tehnologie estimează vârsta prin analizarea fețelor umane și a trăsăturilor faciale.

Meta spune că ambele companii vor șterge imaginile odată ce vârsta unui utilizator a fost confirmată.

Sursă: digi24.ro, Curs de Guvernare

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Salvați Copiii: Aproape 40% dintre copiii din Braşov şi Mureş au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate

Copiii care rămân în ţară, în urma plecării părinţilor la muncă în străinătate, sunt nevoiţi să se confrunte cu probleme psiho-emoţionale şi sociale mult prea devreme, fără să aibă pârghiile pentru a înţelege pe deplin şi a depăşi traumele.