21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăINTERNETWOW | Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor cu ajutorul selfie-urilor...

WOW | Instagram va verifica vârsta reală a utilizatorilor cu ajutorul selfie-urilor video

Publicat în

spot_img
spot_img

Instagram testează noi metode prin care să verifice vârsta utilizatorilor, astfel încât să respecte regulile platformei. Aplicația deținută de Meta analizează selfie-urile video cu ajutorul unui software de analiză facială, potrivit BBC.


Unii utilizatori de pe Instagram încearcă să încalce regula de vârstă prin modificarea datei de naștere pentru a părea că au peste 18 ani.

Dar adolescenții din SUA care încearcă acest lucru vor avea acum la dispoziție trei modalități de verificare a vârstei: să încarce o fotografie cu un act de identitate, să ceară garanția de la trei utilizatori adulți sau să facă un selfie video.

Astfel, rețeaua socială speră să asigure adolescenților o „experiență adecvată vârstei” pe Instagram.

Meta s-a confruntat anterior cu critici privind siguranța adolescenților și a copiilor pe platformele sale.

Părinții au primit instrumente suplimentare pentru a supraveghea experiența copiilor pe Instagram la începutul acestei luni. Aceștia pot acum să stabilească limite de timp și să vadă detalii despre orice activitate pe care copilul lor o are pe platformă.

De asemenea, adolescenții vor fi „îndemnați” să se uite la alt conținut dacă vizualizează în mod repetat aceleași subiecte pe pagina de explorare a Instagram și vor fi încurajați să „ia o pauză” dacă stau prea mult pe platformă.

Selfie-urile au devenit o modalitate populară pentru platformele digitale, cum ar fi aplicațiile bancare online, de a verifica vârsta sau identitatea utilizatorilor.

În prezent, Instagram folosește selfie-urile ca o modalitate prin care titularii de cont își pot verifica identitatea în cazul în care au contul blocat.

Meta a încheiat un parteneriat cu furnizorul britanic de servicii de identificare digitală Yoti, a cărui tehnologie estimează vârsta prin analizarea fețelor umane și a trăsăturilor faciale.

Meta spune că ambele companii vor șterge imaginile odată ce vârsta unui utilizator a fost confirmată.

Sursă: digi24.ro, Curs de Guvernare

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel