13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORDonează sânge și primesc bilete la Untold sau Neversea: Tinerii au format...

Donează sânge și primesc bilete la Untold sau Neversea: Tinerii au format o coadă de zeci de metri în Piața Unirii din Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

În Oradea, tinerii stau la coadă ca să doneze sânge, gest în urma căruia vor ajuta la salvarea de vieți, dar vor primi și abonamente la festivalurile Untold ori Neversea. Încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, peste 250 de persoane au format o coloană de zeci de metri în zona Bisericii cu Lună din Piața Unirii, pentru a dona sânge în cadrul campaniei Blood Network, care va rămâne acolo și duminică.

Potrivit informațiilor și imaginilor transmise BIHOREANULUI de un martor, înainte de ora 9, numărul participanților ajunsese deja la circa 250, iar coada se întindea până pe strada Traian Moșoiu.

La fața locului, în jurul orei 9.30 mai rămăseseră circa 120 de persoane, cărora li se recoltează sânge pe loc, restul primind tichete în baza cărora vor putea dona sânge pe parcursul întregii săptămâni, prezentându-se la Centrul de Transfuzii.

Totul a decurs civilizat, evenimentul fiind supravegheat de la distanță de polițiști locali.

Campania Blood Network a fost inițiată de organizatorii Untold și Neversea va poposi la Oradea sâmbătă și duminică între orele 8 și 14.

„Pentru prima dată în acest an, cei care donează sânge la caravana mobilă și se înscriu în baza de date “Și Eu Donez” vor primi un abonament gratuit la UNTOLD sau Neversea, iar cei care donează în centrele de transfuzii primesc un voucher de reducere pentru achiziționarea abonamentului la festival. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

În cei 8 ani de Blood Network, peste 18.000 de oameni au donat sânge la caravana mobilă și în centrele de transfuzii din întreaga țară.

În 2021, în cadrul campaniei s-au recoltat 1.209 de litri de sânge de la aproape 2.687 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați, mai arată organizatorii celor două festivaluri.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)