13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEDouă ATV-uri în râpă și două acțiuni de salvare reușite ale pompierilor...

Două ATV-uri în râpă și două acțiuni de salvare reușite ale pompierilor militari de la ISU Hunedoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Două accidente periculoase, care au implicat ATV-uri răsturnate în râpă, au pus pe jar salvatorii din structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara.


Astăzi, la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat faptul că o persoană a căzut cu un ATV într-o râpă adâncă de aproximativ 15 metri, din municipiul Petroșani.

Pentru a ajunge în zona indicată, din cauza terenului accidentat și a declivității mari, salvatorii au fost nevoiți să parcurgă pe jos aproape 2 kilometri, transportul echipamentelor și accesoriilor necesare salvării presupunând un efort susținut.

La locul evenimentului, ATV-ul era răsturnat peste bărbatul în vârstă de 70 de ani.

Folosind tehnicile de salvare specifice în astfel de situații, pompierii au extras în siguranță victima, care mai apoi a fost transportată la Spitalul din Petroșani, de către echipajul SMURD.

După aproximativ o jumătate de oră, alarma a sunat și la Detașamentul Hunedoara, un accident similar petrecându-se în localitatea Toplița.

De acesta dată, victima, o femeie în vârstă de 22 de ani, a alunecat în râpă cu ATV-ul, mai bine de 100 de metri.

După ce a fost localizată de către salvatori, femeia a fost ridicată, folosindu-se targa lopată și salteaua vacuum, până la echipajul de prim-ajutor, unde a fost evaluată medical.

Ulterior, aceasta a fost transportată la Spitalul din Hunedoara, cu ambulanța SMURD.

Imagini și informații: ISU HUnedoara

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel