13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADVERTORIALExemplu pentru toți: Parcul Zoo din Nyíregyháza, unul dintre cele mai frumoase...

Exemplu pentru toți: Parcul Zoo din Nyíregyháza, unul dintre cele mai frumoase din Europa. VIDEO

Publicat în

spot_img
spot_img

Denumită „cea mai…” grădină zoologică, Parcul Zoo din Nyíregyháza se întinde pe o suprafață de 30 hectare de pădure de stejari, unde trăiesc 5000 animale din 500 specii în rezerve aidoma cu cele din habitatul lor natural. Acolo unde a fost posibil animalele sunt separate de vizitatori printr-un canal uscat sau şanţ cu apă în locul gratiilor.

În anul 2015, 2018, la categoria grădini zoologice sub 500.000 vizitatori / an, Grădina Zoologică de la Nyiregyhaza a câştigat titlul de Cea mai bună grădină zoologică din Europa. În anul 2017 a câștigat premiul ca Atracţia Turistică a Anului, premiu acordat în baza voturilor înregistrate pe site-ul www.szallas.hu. Clădirea „Piramida Verde şi Ocenariul” a câştigat premiul special în cadrul concursului privind desemnarea celei mai importante investiții imobiliare din lume.

Grădina Zoo este structurată pe regiuni, astfel, imediat după intrare, pe stânga este Regiunea Polară, unde sunt găzduiţi urşii polari, pinguinii, focile şi renii. Din păcate eu am ajuns aici la sfârşit, în jurul orelor 14.00 (ora României), când era în plină desfăşurare spectacolul zilnic cu foci şi era o aglomeraţie de nedescris, sens în care am ocolit-o. Eu am plecat spre dreapta, după intrare, astfel că, primele animale văzute au fost câţiva giboni.

Casa Tropicală redă un micro-climat din zona unei jungle, unde sunt amplasate zonele maimuţelor mai mari, sau mai mici

Panorama Africa reprezintă una din cele mai întinse regiuni din această grădină zoo, unde în nişte ţarcuri de-a dreptul imense, se regăsesc zebre, antilope (mai multe soiuri), rinoceri, elefanţi africani şi nu în ultimul rând leii, ibişi, suricatele, gheparzii, girafele şi gorilele.

Vizitarea acestei panorame este de excepţie. O parte din traseu se face pe o cărare suspendată la diverse înălţimi, cu o lungime de câteva sute de metrii, de unde poţi vedea în tihnă animalele. Aşa, vizitarea grădinii este mult mai interesantă decât o simplă trecere în revistă de la sol.

Urmează mai apoi Lumea Americii de Nord cu o turmă destul de numeroasă de bizoni, o puma, un lup alb, căprioare şi un raton, după care se găseşte Casa Americii de Sud unde găsim ţestoase, aligatori, capibara şi tapirii.

Mai apoi vine ţarcul urşilor bruni. Vreau să vă spun că-i ţarcul îi atât de mare, încât chiar dacă am stat câteva minute la locul de unde se presupune că pot fi văzuţi mai bine, prin peretele de sticlă, îi vedeam cum se joacă şi ţopăie prin partea din spate, dar nu erau uşor de urmărit printre copaci… Lângă, este ţarcul tigrilor siberieni.

Nu lipseau nici animalele aşa-zis domestice, de la catâri, cai, vaci, capre, găini, fiind un loc de-a dreptul minunat și pentru copii, dar și pentru cei mai trecuți prin viață.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel