21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘIonel Bogdan: Primul proiect strategic al judeţului Maramureş intră în execuţie, „Pod...

Ionel Bogdan: Primul proiect strategic al judeţului Maramureş intră în execuţie, „Pod peste Tisa în zona Tepliţa Sighetu Marmaţiei”

Publicat în

spot_img
spot_img

Aleşii judeţeni s-au întrunit, vineri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Maramureş, unde au votat peste 30 de proiecte importante pentru judeţ. În deschiderea întâlnirii, preşedintele CJ Maramureş Ionel Bogdan, a vorbit despre proiectul „Pod peste Tisa în zona Tepliţa Sighetu Marmaţiei”, arată un comunicat de presă al consiliului judeţean. În aceste zile a fost finalizată procedura pentru atribuirea contractului pentru proiectarea şi execuţia proiectului, astfel că în următoarele două săptămâni va fi semnat contractul cu Asocierea TEHNODOMUS S.R.L. – COSTIN ŞI VLAD BIROU DE PROIECTARE S.R.L.

Contractul de proiectare cu execuţie este în valoare de 116.175.280,94 lei fără TVA, valoarea totală a proiectului este de 168,7 milioane de lei, durata de implementare prevăzută este de 24 de luni, iar finanţarea va fi realizată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM, mai indică sursa citată

„În această săptămână avem un moment istoric pentru judeţul Maramureş, care a fost dezbătut de-a lungul timpului însă nu a fost realizat, şi anume realizarea proiectului «Podul peste Tisa». În aproximativ două săptămâni vom semna contractul de proiectare cu execuţie, iar din această toamnă vom da startul lucrărilor de realizare a acestui proiect strategic pentru Maramureş şi România. Este un succes extraordinar pentru faptul că începem acest proiect mult aşteptat şi care ne crează premizele deschiderii unui culoar pan-european. De asemenea, mă bucur că avem susţinere atât de la Bruxelles, cât şi de la Guvernul României pentru derularea acestui proiect transfrontalier.”, a declarat Ionel Bogdan.

De asemenea, tot legat de dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere a judeţului, în şedinţa de ieri au fost adoptate proiectele privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru două din cele cinci loturi de drumuri judeţene reabilitate prin proiectul Mara-Nord, respectiv DJ 109F Rogoz – Cavnic şi DJ 186 Vadu Izei – Bârsana.

Pachetul de drumuri judeţene modernizate prin proiectul Mara-Nord va fi depus spre finanţare prin Programul Operaţional Regional. De asemenea, în luna iulie 2022 va fi demarată procedura de licitaţie pentru proiectare cu execuţie pentru toate loturile de drumuri judeţene, astfel încât, începând cu anul 2023 să se poată da startul lucrărilor de execuţie.

Tot în Mara-Nord vor fi introduse şi proiectele de realizare a variantelor ocolitoare a oraşului Şomcuta Mare şi a comunei Copalnic Mănăştur. Aceste două tronsoane reprezintă drumuri noi realizate, importante pentru creşterea siguranţei cetăţenilor şi pentru decongestionarea traficului rutier din aceste zone, mai indică sursa menţionată.

În ceea ce priveşte drumurile comunale din judeţul Maramureş, Consiliul Judeţean a aprobat în şedinţa de vineri acordarea a 4 milioane de lei pentru 55 de Unităţi Administrativ Teritoriale care au în administrare drumuri comunale, mai arată comunicatul de presă al CJ Maramureş.

Articole recente

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Mai multe articole de același fel