13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORCu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale orădene, au organizat o ceremonie militară

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale orădene, au organizat o ceremonie militară

Publicat în

spot_img
spot_img

Cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, autorităţile locale au organizat azi, 26 iunie, în faţa Primăriei Oradea, o ceremonie militară.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfinţire a drapelului naţional la Biserica cu Lună, urmată de prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă în faţa Primăriei.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat că Tricolorul – roșu, galben și albastru – să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Din partea Primăriei Oradea a participat la manifestări viceprimarul Arina Moș, din partea Prefecturii Bihor, subprefectul Emil Pavel, iar din partea Consiliului Județean, vicepreședintele Călin Gal. Subprefectul Emil Pavel a transmis celor prezenți mesajul prim-ministrului României, Nicolae Ciucă.

Drapelul României a fost apoi înălţat pe catarg, dar nu înainte de sărutarea acestuia de către oficialităţile prezente la ceremonie. În finalul ceremoniei, s-a intonat Imnul Naţional al României şi a avut loc defilarea gărzii de onoare.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)