13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEKrisztusnak szenvedni kellett

Krisztusnak szenvedni kellett

Publicat în

spot_img
spot_img

Jézus Krisztus szenvedése és kereszthalála a legszörnyûbb esemény volt, ami valaha végbement. A tökéletes Isten Fia ártatlanul szenvedett. Látnunk kell azonban a krisztusi helyettes áldozat egy másik vetületét is, amely arról szól, hogy ami a kereszt körül végbement, úgyanúgy benne volt Isten üdvtervében, mint minden más. Ami Jézus Krisztussal történt, az elejétôl a végéig az isteni terv része. Vetítsük csak ki ezt a gondolatot a mindennapjainkra! Máris láthatjuk, hogy a saját, piciny életünk alakulása nem gonosz emberek, démonikus erôk, nem a vak sors irányítása alatt áll. Szeretô mennyei Édesatyánk van a mennyben, aki egyetlen Fiát sem sajnálta feláldozni azért, hogy újra magához fogadhasson bennünket, megtérô bûnösöket.

Nem kell tehát semmitôl és senkitôl sem félnünk. Csak rá kell hagyatkozni Isten gondoskodó szeretetére és kegyelmére. Ô minden áldással elhalmoz bennünket, ha hittel csak ôt fogadjuk el a világ Urának és az események irányítójának. Szentlelke kész arra, hogy megerôsítsen bennünket lelki vagy testi harcainkban, megtart minket maga mellett, ha eltávolodnánk tôle és olyan képességekkel ruház fel, amelyek segítenek másokat is bevonni abba a szeretetközösségbe, amelybe tartozunk, és amely eredetileg a Szentháromság. Végbemennek ugyan borzalmas események a világban és a mi életünkben, de mindezek Isten tervének részei, valami célja van velük a menny Urának; és ha most nem látjuk még az értelmüket, egyszer meg fogjuk tudni. Csak mindvégig tartsunk ki! Ragaszkodjunk hitünkhöz és féljünk attól, ami elszakíthat minket Isten eleve elrendelt tervétôl! A helytállás legjobb módja Isten dicsôítése. Gyakoroljuk ebben magunkat!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel

Tradiționalul pelerinaj la Mănăstirea Nicula va fi condus de către IPS Andrei

Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului va fi precedat de tradiționalul pelerinaj „La Nicula colo-n deal”, amintindu-ne de anul 1699, când icoana pictată de preotul ortodox Luca din Iclod și aflată în biserica din Nicula a lăcrimat vreme de trei săptămâni.

Ne úgy legyen, ahogy én akarom!

Az egész emberi életen keresztül vezet a jogos jézusi óhajtás: Atyám, magam így, meg így szeretném, de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem legyen úgy, ahogy te! (Márk 14,36)

Praznicul Schimbării la Față – istoric și semnificații

Această sărbătoare amintește de minunea petrecută pe muntele Tabor, unde Hristos și-a descoperit dumnezeirea Sa în fața sfinților ucenici Petru, Iacob și Ioan.