fbpx
9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEXTERNEArmata rusă a lovit Kievul, duminică. Capitala Ucrainei, lovită de patru explozii...

Armata rusă a lovit Kievul, duminică. Capitala Ucrainei, lovită de patru explozii mari

Publicat în

spot_img
spot_img

Kievul a fost lovit duminică, încă de la primele ore ale dimineții. Nu mai puțin de patru explozii au fost auzite în capitala Ucrainei, unde un complex rezidenţial din apropierea centrului a fost afectat.


Atacurile au început doar cu câteva ore înainte de începerea summitului G7 din Germania, unde ca temă principală de discuție este invazia din Ucraina. Pe de altă parte, rușii au reușit să înainteze în operațiunea de cucerire a Donbasului.

„În urma unui bombardament inamic, a izbucnit un incendiu într-o clădire de nouă etaje. Conform datelor preliminare, o persoană a fost rănită”, a declarat serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă pe mesageria Telegram.

Primarul Kievului a confirmat atacurile și a anunțat că echipele de salvare au fost trimise la locul în care au fost auzite exploziile.

„Mai multe explozii în cartierul Şevcenkivski. Ambulanţe şi personal de prim ajutor se află la faţa locului. În două clădiri se desfăşoară salvarea şi evacuarea locatarilor”, care se întinde din centru spre nord-vestul capitalei, a indicat pe Telegram primarul Kievului, Vitali Klitschko.

Au fost lansate rachete din Belarus, în nord-estul Ucrainei

Armata rusă a lansat atacuri cu artileria şi aviaţia atât la Lisichansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocaţi sute de civili, potrivit unui anunț făcut guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai.

Forțele de apărare ucrainene a declarat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a scris pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley, solicitând arme pentru a ajunge „la egalitate de putere de foc cu inamicul” şi a reuşi astfel să stabilizeze situaţia în regiunea Lugansk, cea mai ameninţată de forţele ruse.

Sursă: Euronews

Foto: Copyright AP/ Felipe Dana

Valentin Brunel

Articole recente

Cel mai vechi muzeu din România poate fi vizitat gratuit, duminică, cu ocazia împlinirii a 207 ani de la deschidere

Muzeul Naţional Brukenthal aniversează 207 ani de la deschiderea publică

Parlamentul României va găzdui o expoziţie cu fotografii din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăii

Expoziţia intitulată "Paradisul evitat", cu imagini din Ţinutul Secuiesc şi regiunea în care trăiesc ceangăi, a artistului fotograf Gyula Ádám, originar din Miercurea Ciuc, urmează să fie vernisată, în data de 5 martie, la Bucureşti, în Parlamentul României.

ADR Vest a lansat un nou apel de proiecte | Peste 40 de milioane de euro pentru firmele din Regiunea Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a lansat un nou apel de proiecte în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027, destinat microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii din regiune, care au la dispoziție 41,25 milioane euro pentru investiții.

Papa Francisc a numit Nunţiul Apostolic în România şi Republica Moldova

Papa Francisc l-a numit pe Excelenţa Sa, Mons. Giampiero Gloder, Arhiepiscop titular de Telde, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Mai multe articole de același fel