25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEO grădiniță din Hunedoara, vandalizată pentru că e văruită în culorile curcubeului

O grădiniță din Hunedoara, vandalizată pentru că e văruită în culorile curcubeului

Publicat în

spot_img
spot_img

Un milion de euro au fost investiţi în modernizarea grădiniţei „Piticot” din Hunedoara, fonduri europene accesate de primărie, iar lucrările sunt încă în desfășurare, într-un stadiu avansat. În această dimineață, locuitorii din zonă au constatat că pereţii exteriori au fost mâzgăliţi cu var, iar autorii vandalizării au lăsat mesaje de ură şi ameninţare (pe care le redăm întocmai, gramatical): „Copii noştri nu sunt homosexuali” şi „Gunoaie globaliste, nu mai vopsiţi în culori. Anti LGBTQ. Vă dăm foc”, conform pressalert.ro. Autorii se referă la faptul că grădiniţa a ales să văruiască exteriorul în culorile curcubeului care, printre altele, este adoptat și ca simbol universal al diversităţii sexuale.


„Poliţia municipiului Hunedoara efectuează cercetări sub aspectul comiterii de distrugere şi ameninţare, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au informat că stricăciunile provocate vor fi remediate.

Ideea decorării faţadelor a venit chiar dinspre copii de 6 – 7 ani şi fost adoptată din dorinţa de a înveseli clădirea, de a o face mai prietenoasă cu cei mici încă de la primul contact vizual, a informat Primăria Hunedoara. „Un alt motiv pentru care s-a acceptat ideea a fost faptul că, aşa cum o ştim cu toţii, curcubeul reprezintă un simbol al speranţei (vă aduceţi aminte curcubeul desenat de copii şi afişat la ferestre la începutul pandemiei Covid?!). Pentru mine e cu atât mai greu de înţeles un astfel de gest cu cât şi din punct de vedere religios curcubeul este un element care apare şi în scrierile biblice ca semn al legământului făcut de Dumnezeu cu oamenii, imediat după potop. Pe de altă parte, de la bunici ştim că atunci când apare după ploaie, curcubeul promite linişte şi armonie dar şi înălţare spirituală pentru cel care crede în valorile creştine. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, referitoare la simbolistica folosită de minorităţile sexuale. Din punctul nostru de vedere culorile vii sunt simbolul copilăriei iar curcubeul este un fenomen natural spectaculos care bucură privirea şi sufletul oricărei persoane (indiferent de apartenenţă socială, religioasă ş.a.m.d.)”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, citat de adevarul.ro.

Modul în care a fost colorată faţada nu a avut şi nu are nicio legătură cu vreo dorinţă de a promova vreo comunitate anume, de niciun fel, ci doar cu dorinţa de a transforma o grădiniţă veche şi mohorâtă, construită în 1952, într-o grădiniţă modernă şi veselă (inclusiv din punct de vedere al aspectului exterior), a mai transmis Primăria Hunedoara.

Sursă: pressalert.ro. Sursă foto: adevarul.ro

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel