21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEPrimarul Lugojului, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce...

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce a desfiinţat patru instituţii de cultură

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul liberal al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL, după ce a desfiinţat patru instituţii municipale de cultură, a anunţat, marţi, PNL Timiş.
Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea primarului din municipiul Lugoj, Claudiu Buciu, după ce, luni, edilul liberal a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte “Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului “Bela Lugosi”.“Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puţin suspendarea pe şase luni”, a declarat preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei judeţene PNL Timiş, Claudiu Buciu riscând chiar şi excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj.

Conform proiectelor de hotărâre, cele patru instituţii de cultură se vor desfiinţa, personalul tehnic va fi preluat din data de 1 iulie, în termen de 60 de zile, de aparatul de specialitate al primarului, iar patrimoniul instituţiilor desfiinţate va fi preluat de către Unitatea Administrativă a Municipiului Lugoj.

Claudiu Buciu declara presei locale, zilele trecute, că prin desfiinţarea acestor instituţii “doar scăpăm de oameni care au plătit lăutari din bani publici la chefurile PSD”, întrucât “cei care s-au ocupat de cor sau de teatru (…) nu au atras spre teatru copiii”.

Primarul din Lugoj şi-a exprimat încă din luna noiembrie 2021 intenţia de a desfiinţa Casa de Cultură a Municipiului, activităţile desfăşurate aici urmând a fi preluate de o direcţie a Primăriei.

Sursă: Agerpres

Articole recente

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Rectorul UVT: Ministerul Educaţiei alocă 1 miliard de lei digitalizării universităţilor acreditate

Universitatea de Vest din Timişoara va primi un grant de 5,26 milioane euro, destinat activităţilor de digitalizare.

Academia Interculturală „ProEtnica” | Lucian Nastasă-Kovács, Radu Carp și Valeriu Nicolae, printre speakeri

A IV-a ediţie a Academiei Interculturale de Vară "ProEtnica" se va desfăşura la Sighişoara, în perioada 23 - 28 august

Mai multe articole de același fel