13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂRECORD CULTURAL | 130.000 de participanți la Festivalului Internaţional de Film Transilvania

RECORD CULTURAL | 130.000 de participanți la Festivalului Internaţional de Film Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

Ediţia din 2022 a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a înregistrat un record de spectatori, 102.000 de plătitori de bilete, peste 130.000 de participanţi, notează Agerpres.


“Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a încheiat spectaculos duminică, pe 26 iunie, marcând un nou record în istoria evenimentului. Cele 200 de filme sosite din 55 de ţări au adus în faţa ecranelor de cinema un număr de 102.000 de plătitori de bilete, cu 8% mai mult faţă de 2019, anul în care se stabilise recordul anterior”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de organizatorii festivalului.

Potrivit sursei citate, evenimentele cu acces gratuit, printre care s-au numărat activităţile din programul TIFF în familie, întâlnirile organizate la TIFF Lounge, expoziţiile de la Muzeul de Artă, Ukrainian Street Food Day, dar şi proiecţiile şi concertele pentru care cetăţenii ucraineni au avut intrare liberă, au contribuit la bilanţul final, care indică peste 130.000 de participanţi la TIFF 2022.

“În topul celor mai vizionate filme ale ediţiei se află Reţeaua Jane (r. Phyllis Nagy), Maigret (r. Patrice Leconte), Metronom (r. Alexandru Belc), Iluzii pierdute (r. Xavier Giannoli) şi Clubul şomerilor (r. David Marques). Cel mai popular eveniment din programul ediţiei a fost proiecţia specială din ultima seară de festival. Competiţia oficială, noul film al duo-ului regizoral argentinian Mariano Cohn şi Gaston Duprat, a atras peste 3.200 de plătitori de bilete în Piaţa Unirii Open Air. (…) Entuziasmul publicului s-a tradus şi la această ediţie prin zeci de evenimente sold out”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, organizatorii anunţă că viitoarea ediţie a TIFF, din 2023, a 22-a, va avea loc în perioada 16-25 iunie, tot la Cluj-Napoca.

TIFF este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Institutului Cultural Român.

Sursă foto: TIFF

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel