13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEUDMR se opune introducerii impozitului progresiv

UDMR se opune introducerii impozitului progresiv

Publicat în

spot_img
spot_img

UDMR consideră că introducerea impozitării progresive în România se va putea face cu succes și va avea rezultatele scontate abia în momentul în care se va reuși digitalizarea și interconectarea sistemelor informatice ale fiscului și evidenței populației, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), marți, la Deva, într-o conferință se presă.

”Săptămâna trecută, grupurile parlamentare ale UDMR, s-au reunit la sediul Parlamentului European din Bruxelles, într-o ședință condusă de președintele Kelemen Hunor. Am discutat inclusiv poziția noastră în ceea ce privește modificarea Codului fiscal. Am căzut cu toții de acord că nu vom agrea introducerea impozitului progresiv. Acesta presupune crearea unui sistem mult mai complex care, în lipsa unei digitalizări complete și a unei interconectări a sistemelor de colectare și de evidență a populației, se poate transforma într-un fiasco”, a declarat Winkler.

Potrivit europarlamentarului UDMR, trebuie, în primul rând, redusă evaziunea la TVA și o mai bună colectare a taxelor și impozitelor . ”Este clar că avem nevoie de venituri la bugetul de stat. Banii trebuie căutați în două locuri. În evaziunea la TVA și în colectarea de impozite și taxe. (…) România deține două recorduri europene. Are cele mai mici încasări fiscale relativ la PIB. În România, se încasează doar 28% din venituri fiscale. Aceasta înseamnă că sunt multe impozite și taxe care nu se încasează. Și tot România este țara cu cea mai mare diferență la încasarea de TVA. Avem aproximativ 33% din TVA care nu se încasează”, a mai spus europarlamentarul.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel