fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEUDMR se opune introducerii impozitului progresiv

UDMR se opune introducerii impozitului progresiv

Publicat în

spot_img
spot_img

UDMR consideră că introducerea impozitării progresive în România se va putea face cu succes și va avea rezultatele scontate abia în momentul în care se va reuși digitalizarea și interconectarea sistemelor informatice ale fiscului și evidenței populației, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), marți, la Deva, într-o conferință se presă.

”Săptămâna trecută, grupurile parlamentare ale UDMR, s-au reunit la sediul Parlamentului European din Bruxelles, într-o ședință condusă de președintele Kelemen Hunor. Am discutat inclusiv poziția noastră în ceea ce privește modificarea Codului fiscal. Am căzut cu toții de acord că nu vom agrea introducerea impozitului progresiv. Acesta presupune crearea unui sistem mult mai complex care, în lipsa unei digitalizări complete și a unei interconectări a sistemelor de colectare și de evidență a populației, se poate transforma într-un fiasco”, a declarat Winkler.

Potrivit europarlamentarului UDMR, trebuie, în primul rând, redusă evaziunea la TVA și o mai bună colectare a taxelor și impozitelor . ”Este clar că avem nevoie de venituri la bugetul de stat. Banii trebuie căutați în două locuri. În evaziunea la TVA și în colectarea de impozite și taxe. (…) România deține două recorduri europene. Are cele mai mici încasări fiscale relativ la PIB. În România, se încasează doar 28% din venituri fiscale. Aceasta înseamnă că sunt multe impozite și taxe care nu se încasează. Și tot România este țara cu cea mai mare diferență la încasarea de TVA. Avem aproximativ 33% din TVA care nu se încasează”, a mai spus europarlamentarul.

Adrian Meitner

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

INTERVIU | Laurențiu Stan, consultant financiar în “exit planning”, co-fondator SBC România: ”Planificarea exitului nu este un proces care ar trebui amânat până în...

Laurențiu Stan a devenit, la începutul acestui an, primul român certificat ca exit planner de Exit Planning Institute (EPI). Programul de acreditare Certified Exit Planning Advisor® (CEPA®), creat în 2007, reprezintă singurul program de acest fel, în acest moment, pentru cei care doresc să se specializeze în domeniu.

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.