13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEAparatură de ultimă generație la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie...

Aparatură de ultimă generație la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Judeţean (CJ) a dotat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie cu aparatură de ultimă generaţie, printr-un proiect cu fonduri europene în valoarea totală de 815.315 lei, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.


Principalele echipamente şi dotări sunt: pletismograf de ultimă generaţie, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze, scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreţii pleurale, centrifugă şi termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum şi lămpi bactericide, maşină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicaţie, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente şi materiale sanitare.

“Dotarea spitalelor aflate în subordinea instituţiei noastre cu aparatură nouă, de ultimă generaţie este un demers pe care l-am realizat constant şi care ne preocupă permanent. Reuşim astfel să creştem calitatea serviciilor medicale şi să îmbunătăţim infrastructura sanitară, iar acest fapt are impact direct asupra locuitorilor din judeţul Sibiu. Pe lângă aparatura modernă de la Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului TBC, au fost dotate cu echipamente importante, de ultimă generaţie atât Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cât şi Spitalul Clinic de Psihiatrie”, a declarat preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Conform datelor statistice, numărul cetăţenilor care apelează la serviciile oferite de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creştere. Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultaţiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

“Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din judeţ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea de a stabili un diagnostic cât mai rapid şi corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate. Mulţumim echipei de implementare a proiectului pentru că a reuşit să ne ajute să achiziţionăm echipamentele medicale pe care ni le-am propus”, a declarat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, Cristian Roman.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel