13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEO casă săsească de la 1838 va deveni Muzeul Preindustrializării din Transilvania

O casă săsească de la 1838 va deveni Muzeul Preindustrializării din Transilvania

Publicat în

spot_img
spot_img

Într-un lăudabil efort de salvare și valorificare a patrimoniului, o casă săsească din Livezile, construită în 1838, a trecut în administrarea Complexului Muzeal Bistrița Năsăud. Clădirea, monument istoric de grupă valorică A, va deveni un inedit Muzeu al Preindustrializării din Transilvania.


„Casa săsească” din Livezile,  este construită pe două niveluri, în regim de înălțime S+P cu pod. Suprafața construită la sol este de 600 mp, iar suprafața construită desfășurată este de 701 mp.

Imobilul este compus la subsol din 2 beciuri, iar la parter din 7 camere, târnaț, magazie, șură, două șoproane și două grajduri.

De asemenea, Complexul Muzeal va primi și teren intravilan, cu suprafața de 2923 mp, parțial împrejmuit cu perete construcții, poartă zidită, gard zidit, gard plasă metalică.

Casa Săsească din Livezile face parte din structura Complexului Muzeal încă din 1998, dar nu a fost dată în administrare, până acum, muzeului bistrițean, după cum scriu cei de la bistrițeanul.ro.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel