13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăANCHETAANAF verifică 131 milioane euro, bani obținuți din tranzacții crypto pe Binance,...

ANAF verifică 131 milioane euro, bani obținuți din tranzacții crypto pe Binance, Maiar, FTX și alte platforme

Publicat în

spot_img
spot_img

Direcția Antifraudă Fiscală, din ANAF, a început controale pentru verificarea veniturilor obținute, pe o perioadă de 5 ani,  din tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum BinanceKuCoinMaiar, BitMart, FTX  și altele, scrie startupcafe.ro


Potrivit Fiscului, controalele vizează tranzacții crypto din perioada 2016-2021, iar într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 de cetățeni români.

Până în prezent, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală susțin că au identificat aproximativ 48,67 milioane euro „omiși de la declarare, parțial sau integral”. Pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de circa 2,1 milioane euro.

Au mai fost identificate și venituri de circa 15 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua „să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile (NFT – n.r.), pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili” – a menționat ANAF.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă celor care desfășoară sau intenționează să înceapă activități crypto și NFT „să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat”.

Prin aceste controale Agenția Națională de Administrare Fiscală susține că „se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor”.

Articole recente

Ciolacu, despre finanțările de la Budapesta primite de fundațiile liderilor UDMR: Cred că statul român trebuie să facă la fel şi să nu se...

Liderul PSD spune că, dacă e ceva ilegal acolo, instituţiile statului trebuie să ia atitudine, dar dacă e imoral ”statul român trebuie să facă la fel şi să nu se mai plângă”.

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Mai multe articole de același fel