13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SIBIUÎncă 10 staţii de încărcare a maşinilor electrice vor fi instalate în...

Încă 10 staţii de încărcare a maşinilor electrice vor fi instalate în Sibiu până la finalul anului

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Sibiu a contractat proiectarea şi execuţia lucrărilor de instalare a încă 10 staţii de încărcare a vehiculelor electrice şi hibride. Firma Street Lighting SRL va elabora proiectul tehnic şi detaliile de execuţie, va realiza documentaţia pentru obţinerea avizelor pentru amplasarea staţiilor în teren, le va instala şi le va pune în funcţiune în termen de 5 luni de la semnarea contractului.

“În Sibiu există în prezent 5 staţii publice de încărcare, duble, în parcarea de pe Cazarma 90 şi în cea supraterană, de mare capacitate, din cartierul Hipodrom.

După amplasarea acestor 10 staţii noi, urmează să instalăm în Sibiu alte 45 de staţii prin proiectul depus pentru achiziţionarea de autobuze care să deservească transportul în zona periurbană a oraşului. De asemenea, prin proiectele de eficientizare energetică a unor clădiri publice, este prevăzută instalarea a încă 10 astfel de puncte de alimentare.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cele 10 staţii vor fi instalate în zona centrală, dar şi în cartiere:

– În parcarea de pe strada Rahovei, în zona Aleii Şelimbăr
– În parcarea de pe Calea Cisnădiei, în zona intersecţiei cu strada Siretului
– În parcarea de pe Calea Şurii Mari din zona intersecţiei cu Drumul Ocnei (lângă sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare)
– În parcarea publică din spatele “Centrului Cultural Ion Besoiu”
– 2 staţii în parcarea de pe Cazarma 90
– 2 staţii pe strada 9 Mai, în zona Gării (parcarea de lângă Parcul Piaţa 1 Decembrie 1918)
– În parcarea de pe strada Vasile Cârlova, în zona intrării la Stadion
– În parcarea publică din Piaţa Aurel Vlaicu (în faţa băncii Raiffeisen).

Fiecare staţie va avea câte două puncte de încărcare, unul cu o putere de 22kW (încărcare lentă), şi respectiv unul de 50kW (încărcare rapidă).

Valoarea investiţiei se ridică la 1,55 de milioane de lei, bani asiguraţi din Fondul de Mediu, Primăria Sibiu înscriindu-se în “Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ” iniţiat de către Administraţia Fondului pentru Mediu.

Articole recente

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat în finala de la 100 metri liber la Campionatului European de înot de la Roma, stabilind un nou...

Înotătorul român David Popovici, s-a calificat vineri seară, în finala de la 100 metri liber la Campionatul European de înot de la Roma.

Ministrul Energiei anunță că începe construcția conductei de transport gaze naturale Prunişor – Orşova – Băile Herculane – Jupa

Investiția a fost declarată de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

„Khetane – Comunități împreună”, primul festival al comunităților marginalizate organizat la Cluj-Napoca

Organizatorii festivalului au invitat la Pata Rât întregul Consiliu Local Cluj-Napoca, în frunte cu edilul Emil Boc.

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM, șterge pe jos cu modificările la legile justiției: Nu mi-a fost dat să citesc niciodată legi mai retrograde

Declaraţia a fost făcută în cadrul Plenului CSM, care a luat în discuţie şi urmează să dea un aviz consultativ pe proiectele de modificare a legilor Justiţiei.

Mai multe articole de același fel