21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HUNEDOARAPui de urs salvat de jandarmii montani hunedoreni

Pui de urs salvat de jandarmii montani hunedoreni

Publicat în

spot_img
spot_img

Un pui de urs rănit a fost salvat de jandarmii montani, după ce a fost observat de un grup de turişti în zona Scorota – Câmpul lui Neag. Animalul a fost predat Grădinii Zoologice din Hunedoara.

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, grupul de turişti a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a semnala prezenţa unui pui de urs rănit. Au intervenit jandarmii montani.

”Patrula de jandarmi montani din cadrul Postului montan Câmpul lui Neag, constatând că puiul de urs este rănit şi are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, au depus toate eforturile pentru salvarea acestuia.  Au asigurat zona, au contactat autorităţile locale şi judeţene competente pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun în astfel de situaţii”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara.

Ursul a fost predat grădinii zoologice. 

”Buna cooperare dintre toţi cei implicaţi, reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de mediu, DSVSA, protecţia mediului, autorităţi locale, gestionarului fondului de vânătoare, reprezentanti ai Grădinii Zoologice Hunedoara, a dus la salvarea exemplarului, care în momentul de faţă se află în îngrijirea Grădinii Zoologice Hunedoara, starea sa de sănătate fiind ameliorată”, mai transmit jandarmii.

Cetăţenilor le este recomandat să anunţe astfel de situaţii, ori de câte ori au ocazia. 

”Recomandăm cetăţenilor să anunţe prin apel la numărul unic de urgenţă 112 situaţiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere şi de asemenea, dacă vedeţi un urs, nu îi atrageţi atenţia, nu încercaţi să îl hrăniţi sub nicio formă şi, mai mult, nu faceţi fotografii selfie cu urşii, oricât de inofensivi ar părea”, se mai arată în comunicat.

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel