21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăTransilvaniaViktor Orbán vine la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad

Viktor Orbán vine la Universitatea de vară de la Băile Tuşnad

Publicat în

spot_img
spot_img

Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului ungar, a anunțat în cadrul unei conferinţe de presă legată de cea de-a 31-a ediţie a Universităţii de vară şi Taberei Studenţeşti de la Bálványos, care va avea loc în perioada 19-24 iulie, că evenimentul este o combinaţie unică şi inovatoare dintre o universitate de vară şi un festival, organizat cu 27 de corturi şi 400 de programe. Politicianul a subliniat că mai multe zeci de mii de persoane sunt aşteptate să viziteze Băile Tuşnad. La evenimentele din acest an pot participa chiar şi 60 000 de oaspeţi.

Tusványos este un atelier unic al solidarităţii naţionale şi al voinţei naţionale de a dăinui, a declarat Zsolt Németh.

Politicianul Fidesz a numit Tusványos un atelier unic al identităţii şi al percepţiei de suveranitate naţională subliniind că Tusványos este perceput şi ca o platformă pentru construirea unor alianţe. Acesta a declarat că alianţele durabile pot fi clădite doar pe baza unor valori solide.

El a spus că Viktor Orbán, premierul Ungariei, a acceptat invitația de a fi prezent la eveniment.

În ce priveşte programele Universităţii de vară, Zsolt Németh a anunţat că prim-ministrul ungariei, Viktor Orbán, şi László Tőkés, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), au acceptat invitaţia şi, alături de Hunor Kelemen, viceprim-ministrul României, preşedintele UDMR, şi Judit Varga, ministrul ungar al Justiţiei, vor face un schimb de opinii privind viziunea europeană. Pe lângă asta se va mai organiza şi o masă rotundă cu deputaţi ai Parlamentului ungar: Zsolt Molnár (Partidul Socialist Ungar – MSZP), Lóránt Keresztes László (Politica poate fi şi Altfel – LMP), Lőrinc Nacsa (Partidul Democrat Creştin Polular – KDNP) şi Máté Kocsis (Fidesz).

Acesta a mai adăugat că sunt aşteptaţi mulţi participanţi şi din lumea sportului, printre care Marco Rossi, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Ungariei, precum şi proprietarii unor cluburi de fotbal, cum ar fi: Oszkár Világi (DAC din Dunajská Streda – Slovacia ), László Diószegi (Sepsi OSK – Sfântu Gheorghe) şi Ferenc Zsemberi (Topolya – Voivodina).

Organizatoarea principală din partea Ungariei, Mária Tárnok, preşedintele Consiliului de Administraţie al Fundaţiei Pro Minoritate, şi-a exprimat bucuria că, după doi ani de absenţă cauzată de pandemia de coronavirus, Universitatea de vară îşi va putea organiza din nou programele.

Tibor T. Toró, preşedintele executiv al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, a subliniat că ar dori să păstreze evenimentul aşa cum l-au conceput fondatorii. Discuţiile din acest an se vor axa pe 4 teme majore: războiul din Ucraina, viitorul Europei, criza economică şi de mediu şi politicile naţionale.

Potrivit lui Toró, principalele programe şi discuţii vor avea loc în cortul care poartă numele lui Csaba Lőrincz, temele legate de politicile naţionale se vor desfăşura în cortul Bethlen Gábor, în urma parteneriatului cu Fundaţia Bethlen Gábor, iar evenimentele legate de politică externă vor avea loc în cortul Bánffy Miklós, şi vor colabora şi cu Casa Tradiţiilor din Ungaria (Hagyományok Háza).

Pe scena mare a evenimentului din acest an, scena Petőfi, vor concerta formaţiile: Transylvanium, Nagy Feró şi Beatrice, Tankcsapda, Margaret Island, Kowalsky meg a Vega, Aurevoir, Bagossy Brothers Company, 4S Street, Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája şi Honeybeast.

Articole recente

Vineri, ora 16:00, Vernisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Vineri, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, va fi gazda vernisajului expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”.

12-15 august: Festivalului Roman Apulum, ediția IX: Lansări de carte, lupte între daci și romani, gladiatori, ateliere meșteșugărești

Timp de trei zile, intre 12 si 15 august, cetatea Alba Carolina va îmbrăca haine de sărbătoare, și își va aștepta oaspeții la cea de-a noua ediție a Festivalului Roman Apulum.

Romgaz, profit DUBLU în primul semestru, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile ROMGAZ au crescut de peste trei ori, la 7,6 miliarde lei

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Mai multe articole de același fel

566 de ani de la moartea lui Ioan de Hunedoara/Hunyadi János | Ignorat de autoritățile române, comemorat de maghiari

Ca în fiecare an, în locul în care își doarme somnul de veci fostului voievod al Transilvaniei sunt aranjate cu grijă buchete de flori și coronițe cu panglicile în culorile Ungariei – roşu, alb şi verde, eroul ardelean fiind ignorat de autoritățile române.

Tánczos Barna: Finanţările care vin în România de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii maghiare sunt legale şi UDMR nu a folosit niciodată aceşti...

Întrebat cum comentează declaraţiile premierului Ungariei făcute la Şcoala de la Vară de la Tuşnad, ministrul Mediului a spus că punctul nostru de vedere al formaţiunii politice a fost exprimat de preşedintele Kelemen Hunor şi nu doreşte să facă alte comentarii pe subiect.

În osuarul de la Székesfehérvár au fost identificate rămăşiţele mai multor regi ai Dinastiei Arpadiene

Cercetătorii au putut dovedi că în osuarul de la Székesfehérvár se află și rămăşiţe ale regelui Sfântul Ladislau, dar și rămăşiţele altor regi ai Dinastiei Arpadiene. Ei sunt foarte aproape de posibilitatea identificării chiar a rămăşiţelor regelui Matia Corvin.