21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREFestivalul Internaţional de Şah Satu Mare se va desfăşura în perioada 1-7...

Festivalul Internaţional de Şah Satu Mare se va desfăşura în perioada 1-7 august

Publicat în

spot_img
spot_img

Ediţia a 9-a a Festivalului Internaţional de Şah de la Satu Mare se va desfăşura în perioada 1-7 august. Evenimentul cuprinde 4 turnee, despre care vom scrie în rândurile următoare. Totul se va desfăşura la Casa Meşteşugarilor din municipiul Satu Mare.

Turneul A (1-7 august) este tradiţionalul Memorial “Iuliu Szabo”, care de această dată va fi un turneu închis pentru obţinerea normei de Maestru Intrenaţional. Vor fi 10 participanţi, 9 runde şi se raporteaza la FIDE. Durata partidei va fi de 90 minute pentru 40 mutări + 15 minute KO + 30 secunde bonus/mutare.
Turneul B (3-7 august) este Memorialul “Vasile Marian”, adică un open general pentru sportivi legitimaţi cuprinşi în listele Elo şi Civ cu Elo sub 2.100 la data de 1 august 2022. Se raportează la FIDE şi FR. Şah. Vor fi 7 runde în sistem elveţian, iar durata partidei va fi de 2 x 1h+30 secunde bonus/mutare incepând cu prima mutare.

Turneul B cuprinde premii (brute şi garantate) de 15.000 de lei. Din acest total, 9.800 de lei se vor acorda pentru şahiştii fruntaşi în clasamentul general, iar 5.200 de lei vor merge pentru premiile speciale. Marele câştigător va primi un premiu de 3.500 de lei + trofeu. Mai departe 2.000/ 1.500/ 1.000/ 600/ 600/ 600 lei. Premiile speciale sunt sume cuprinse între 300 şi 60 de lei. Se vor acorda cupe medalii si diplome pe categorii de vârstă U8, U10, U12 şi U14 fete şi băieţi separat.

Taxe de participare: General – 170 lei, copii sub 12 ani şi veterani +65 ani – 150 lei

Turneul C va fi un blitz, iar Turneul D este un open pentru nelegitimaţi. Ambele sunt programate pentru sâmbătă 6 august, de la ora 9:30.

Articole recente

Ateliere gastronomice, târg de produse tradiționale și concert de pricesne la Târgul ”Bun de Maramureș”

Ediția din acest an a Târgului ”Bun de Maramureș” va sta sub semnul dorului pâinii de acasă, evenimentul fiind dedicat în principal românilor plecați în străinătate și care, în luna august, revin pe plaiurile natale în vacanță.

Tabără de voluntariat pentru salvarea a două case tradiționale din Sălaj

"Case Călătoare" este un proiect al cărui scop este salvarea şi punerea în valoare a patrimoniului vernacular de pe teritoriul judeţului Sălaj.

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timișoara – tezaur de istorie și artă sacră

Obiectele expuse în Muzeul Catedralei Mitropolitane sunt o moștenire de credință lăsată din generație în generație pe care avem datoria să o păstrăm și să o transmitem mai departe peste veacuri celor care se vor închina în fața sfintelor altare.

Rectorul UVT: Ministerul Educaţiei alocă 1 miliard de lei digitalizării universităţilor acreditate

Universitatea de Vest din Timişoara va primi un grant de 5,26 milioane euro, destinat activităţilor de digitalizare.

Mai multe articole de același fel

Viceprimarul liberal din Satu Mare susţine că a fost exclus ”nedemocratic” din PNL

Potrivit viceprimarului, decizia de excludere a sa din partid trebuie validată miercuri, în cadrul unui Birou Judeţean al PNL, iar dacă ea va fi confirmată, Cristian Ghiarfaş o va contesta.

Poetul Kölcsey Ferenc, autor al imnului Ungariei, comemorat în satul său natal din judeţul Satu Mare

Himnusz, cântecul care începe cu cuvintele Isten, áldd meg a magyart (Doamne, binecuvântează-i pe maghiari), este imnul național oficial al Ungariei. Cântecul este recunoscut și ca imn religios, fiind prezent în cartea oficială de cântări romano-catolice ”Hozsanna”.

Polițiștii de frontieră din Satu Mare s-au întrecut într-un concurs de gătit bogracs

Unul din cele mai așteptate evenimente care se desfășoară în preajma Zilei Poliției de Frontieră a fost, fără îndoială, concursul de gătit bogracs, devenit deja tradiție pentru Poliția de Frontieră Satu Mare.